Magazin

Vinul rosu combate obezitatea

Publicat: 05 apr. 2012
1

Faptul ca un pahar de vin este benefic pentru inima a devenit deja cunoscut, insa cercetatorii au gasit si alte proprietati minunate ale licorii din struguri.

Astfel, dupa studii de ani de zile, cercetatorii de la Universitatea Purdue, au descoperit ca un compus, care se gaseste in vinul rosu numit resveratrol, se transforma intr-un alt compus, piceatannol, care blocheaza formarea celulelor grase.

Compusul Piceatannol are o structura similara cu resveratrol si se gaseste atat in vin cat si in alune si struguri rosii. Compusul a fost deja creditat cu proprietati care ii permit sa lupte impotriva cancerului si bolilor cardiace sau neurodegenerative.

Conducatorul studiului, profesorul Kee-Hong Kim este teribil de incantat de descoperirea facuta, pentru ca aceasta poate fi un inceput pentru tratamentul impotriva obezitatii.

Sursa: libertatea.ro





Adauga un comentariu