News Flash:

Vinul rosu, un posibil elixir al tineretii

5 Iunie 2008
911 Vizualizari | 0 Comentarii
• Un compus natural din vinul rosu, rezveratrolul, are influenta asupra mecanismelor genetice ce provoaca imbatranirea si poate oferi o protectie speciala inimii

Un compus natural din vinul rosu, rezveratrolul, pare a avea, chiar si in cantitati mici, efecte benefice asupra inimii similare celor unui regim alimentar specific, potrivit unui studiu international publicat in PLoS, cotidian specializat online, informeaza France Press. Mai multe studii asupra cobailor au pus deja in evidenta efectele pozitive asupra anumitor forme de cancer (mai ales asupra celui la prostata) ale rezveratrolului, insa intr-o cantitate echivalenta pentru om unei sticle de vin rosu.

Insa consumul de vin nu trebuie sa depaseasca o cantitate de trei pahare pe zi pentru barbati si de doua pahare pentru femei, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Un consum excesiv de vin poate, dimpotriva, sa creasca riscul de aparitie a anumitor cancere. Cercetatorii au introdus in hrana cobailor de varsta medie mici cantitati de rezveratrol, care se gaseste mai ales in struguri si in rodii. Specialistii au constatat ca acest agent, ale carui efecte sunt comparabile cu cele ale unui regim hipocaloric (cu 20 - 30 la suta mai putine calorii decat un regim alimentar obisnuit), are influenta asupra mecanismelor genetice ce provoaca imbatranirea si poate oferi o protectie speciala inimii. "Rezveratrolul este activ in dozele cele mai mici posibile, iar efectele lui la nivel genetic seamana cu cele ale unui regim hipocaloric", a subliniat Tomas Prolla, profesor de genetica la Universitatea din Madison, Wisconsin, Statele Unite, unul dintre autorii studiului. Un alt autor, Jamie Barger, de la LifeGen Technologies, o companie specializata in genetica imbatranirii, a vorbit despre mai multe similaritati remarcabile. Autorii acestui studiu sunt de parere ca un pahar de vin si suplimentele alimentare care contin un nivel mic de rezveratrol pot juca "un rol important in incetinirea imbatranirii cardiace". Acest lucru ar putea explica rata mica de maladii cardiovasculare in randul populatiilor consumatoare de vin, precum francezii sau persoanele din tarile din sudul Europei. Specialistii spun, insa, ca mai sunt necesare studii pentru a demonstra daca rezveratrolul poate prelungi viata, asa cum o fac regimurile alimentare hipocalorice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinul rosu regim alimentar plos france press
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017122 (s)