News Flash:

Vinurile medicinale, elixirele sanatatii

14 Iulie 2010
2223 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinuri medicinale
Chiar dacă nu sunt atat de mediatizate ca tincturile sau uleiurile din plante, vinurile medicinale răman adevărate elixire naturale. Despre calităţile vinului se ştie încă din antichitate, Hippocrate recomandandu-l în tratamentul de scădere a febrei, ca dezinfectant, diuretic sau supliment nutritiv. Iată cateva reţete de vinuri medicinale cu efecte pozitive asupra sănătăţii.

Vin de afine, recomandat in ateroscleroza

Vinul de afine este un bun antiseptic şi bactericid, fiind recomandat în ateroscleroză, constipaţie, fermentaţie intestinală, insuficienţă biliară şi diabet. 500 g de afine şi un litru de vin roşu se fierb aproximativ un sfert de oră, se lasă să se răcească, apoi se filtrează. Se iau 25 ml de trei pe zi, înainte de mesele principale.

Vin de ceapa, pentru astenie

Un excelent stimulent general şi un bun tonic cardiac este vinul de ceapă. Se recomandă în cazurile de astenie şi tulburări renale. Mod de preparare: 500 g de ceapă se storc, iar la sucul obţinut se adaugă 150 g de zahăr. Se amestecă, apoi se filtrează. Se administrează de trei ori pe zi, 50 ml, înainte de mese.

Vin de coacaze, bun antireumatismal

Vinul de coacăze are proprietăţi antidiareice şi e un bun antireumatismal şi tonic general, fiind recomandat în tratamentul hipertensiunii, artritei, litiazei renale, dar şi al menopauzei sau reumatismului. Se pun la macerat, timp de o lună, 200 g coacăze, 50 ml rachiu, 100 g zahăr şi un litru de vin alb. Apoi se filtrează şi se administrează 50 ml, de trei pe zi, înainte de mese.

Vin de grepfrut vindeca anorexia

Unul dintre cele mai bune drenoare hepatice şi digestive este vinul de grepfrut. Se recomandă în insuficienţa biliară, anorexie şi artrită. Sucul de la două grepfrut-uri se amestecă cu un litru de vin alb, 50 ml rachiu şi 200 g zahăr. Se lasă la macerat două săptămani, apoi se filtrează. Se recomandă consumul a 50 ml de trei pe zi, înainte de mese.

Vin de tarhon tratează durerile reumatice

Vinul de tarhon este un excelent remediu în tratarea durerilor reumatice. Pentru prepararea acestui tip de vin avem nevoie de 30 g de frunze proaspete de tarhon şi un litru de vin alb. După ce sunt uscate foarte bine, frunzele se acoperă cu vinul alb şi se lasă la macerat o săptămană, apoi se filtrează. Se iau 25 ml de trei pe zi, înainte de mese.

Vinul de menta elimina viermii intestinali

Persoanele care suferă de tulburări nervoase, palpitaţii sau tulburări digestive pot consuma vin de mentă, recomandat şi pentru eliminarea viermilor intestinali. Pentru preparare avem nevoie de 500 ml de infuzie de mentă (peste 25 g mentă uscată se toarnă apă fiartă şi se lasă 15 minute), 500 ml vin alb şi patru linguriţe de miere de albine. Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la macerat şase săptămani, apoi se filtrează. Se iau 50 ml de trei pe zi, înainte de mese.

Vinul de nuci, excelent in combaterea gutei

Datorită proprietăţilor sale antidiareice, dezinfectante, astringente şi tonice, vinul de nuci este recomandat în tratarea anemiei, diareei, gutei şi a reumatismului. Pentru prepararea acestui tip de vin există mai multe variante:
1. 350 g de frunze de nuc, un litru de vin rosu, un baton de scorţişoară, 100 g zahăr şi 25 ml rom. Ingredientele se pun la macerat o lună, apoi se filtrează.
2. se pun la macerat 25 nuci verzi tăiate în patru, un litru de vin roşu, 50 ml rachiu şi 150 g zahăr. Se lasă două luni, apoi se filtrează şi se pune în sticle închise la culoare.
3. un litru de vin roşu, 300 g zahăr şi opt nuci verzi, zdrobite în prealabil. Se pun la macerat, la soare, timp de şase săptămani, avand grijă să se amestece bine compoziţia în fiecare zi, apoi se filtrează.
Mod de administrare: 50 ml, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Vin de prune dezintoxicant

Vinul de prune uscate se prepară din 300 g prune uscate, un litru de vin roşu, 50 ml rachiu, 150 g zahar şi o linguriţă cu vanilie. Ingredientele se pun într-un borcan, se amestecă şi se lasă la macerat trei săptămani. Se recomandă administrarea a 50 ml, de trei pe zi, înainte de mese. Produsul este un bun diuretic, energizant şi dezintoxicant, fiind recomandat persoanelor care suferă de anemie, constipaţie, gută, nefrită sau reumatism.

Recomandari

La prepararea vinurilor medicinale se folosesc numai vase metalice smălţuite, iar fructele trebuie să fie bine coapte şi spălate. Plantele se usucă numai la soare, iar rachiul folosit trebuie să aibă minimum 40% alcool. Se păstrează la temperatura camerei, în sticle bine închise şi nu se consumă în amestec.

recomandari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2032 (s) | 22 queries | Mysql time :0.064843 (s)