Eveniment-Social

Violatorii din caruta au fost condamnati la 39 de ani de detentie

Publicat: 30 mart. 1999

•Ei sint obligati sa-i plateasca victimei daune morale de 50 milioane de lei si cheltuielile de judecata

Violatorii carutasi din satul Bogonos, comuna Letcani au fost condamnati ieri de Tribunalul Iasi la o pedeapsa totala de 39 de ani de inchisoare pentru lipsire de libertate, viol si tilharie. Ciprian Ciubotaru (21 de ani) si Traian Aniculaiesei (19 ani) au fost condamnati la cite 10 ani de inchisoare fiecare pentru infractiunile mentionate, iar Marius Rau (20 de ani) si Mihai Aradoaie (22 de ani) au primit 9 ani si 6 luni, respectiv 9 ani de detentie pentru complicitate la viol si lipsire de libertate.

In noaptea de 22 iulie 1998, cei patru indivizi au violat cu salbaticie o tinara, intr-o vie situata in apropierea societatii Prodavis, dupa care au tilharit-o de bani si au aruncat-o din mersul carutei. Victima a suferit leziuni deosebit de grave si a fost internata la spital in stare de soc. In ziua fatidica, Mariana A. a mers impreuna cu prietena sa Mihaela N. la o matusa din Letcani, pentru a-i duce niste bani.

In timp ce se intorceau pe jos, la o ora tirzie din noapte, spre Iasi, fetele au fost acostate de patru tineri aflati intr-o caruta. Fetele au incercat sa-i ocoleasca pe acestia, dar au fost luate cu forta si urcate in vehicul sub amenintarea unui cutit. Profitind de un moment de neatentie, Mihaela N. a reusit sa fuga si sa opreasca un autoturism. Disperata, ea s-a prins cu ambele miini de portiera masinii si a scapat ca prin minune de razbunarea agresorilor. Ramasa singura si fara scapare, Mariana a fost condusa cu forta pe parcela unei vii din apropiere si violata cu salbaticie. Rind pe rind cei patru violatori si-au satisfacut poftele animalice, dupa care i-au furat din geanta toti banii si o trusa de machiaj.

Soferul Gabriel Flueraru impreuna cu Mihaela N. au alertat imediat un echipaj de politie, care a pornit in urmarirea infractorilor. Dupa o urmarire spectaculoasa, agresorii au aruncat victima din mersul carutei si au fugit printre rindurile de vie. Ei au fost prinsi de politisti la domiciliul din Letcani, dupa doar citeva ore de la comiterea infractiunii. M.A. a fost descoperita si transportata in stare de soc la spital de catre paznicul Prodavis. Pe linga severele pedepse primite, cei patru violatori vor fi obligati sa-i achite victimei despagubiri morale de 50 milioane de lei, plus suma de 500.000 de lei, reprezentind cheltuielile de judecata.loading...

Adauga un comentariu