National

Viorel Catarama a contestat la CCR respingerea candidaturii sale la prezidentiale

Publicat: 21 sept. 2019

Primul candidat care si-a depus semnaturile pentru candidatura la alegerile prezidentiale si primul care a fost respins de Biroul Electoral Central, Viorel Catarama, a contestat decizia BEC la Curtea Constitutionala deoarece este "profund nelegala".

"Este o decizie profund nelegala si am contestat-o deja la Curtea Constitutionala. Este o decizie profund nelegala bazata pe aprecieri subiective si pe acest sistem, oricand, orice semnatura poate fi interpretata, poate fi contestata si oricand se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care incalca legea", a declarat, sambata, Viorel Catarama.

Breaking news! Primul candidat la prezidentiale respins de Biroul Electoral Central. Doi candidati au fost acceptati in alegeri

Biroul Electoral Central a decis sa respinga inregistrarea candidaturii si a semnului electoral depuse de Viorel Catarama pentru alegerile prezidentiale. Institutia precizeaza ca peste 94.000 de semnaturi depuse de Viorel Catarama au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Viorel Catarama a fost primul politician care si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale, ajungand la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnaturi. Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale. Primul tur al alegerilor prezidentiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotarari de Guvern, romanii din strainatate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidentiale intre 8 si 10 noiembrie, iar la al doilea tur intre 22 si 24 noiembrie.loading...

Comentarii
  • Pai el nu se privește în oglindă? Portret de țăran veritabil (no offence) care nu mai are succes la doamne domnișoare ca în tinerețe când mai purta frac și papion.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit