Sport

Viorel Duru crede ca Rapid va renunta la competitie dupa decizia de faliment

Publicat: 14 iun. 2016
1

În acest moment, Rapid are licenta pentru Liga 1, dar mai are doar trei jucatori în lot, iar antrenorului Dan Alexa i s-a terminat contractul la finalul campionatului. Atunci când le-a fost analizat dosarul, membrii au decis acordarea dreptului de a evolua în Liga 1 cu o penalizare de 6 puncte pentru plati neonorate. Ulterior, pedeapsa s-a redus la 3 puncte cu mentiunea ca în septembrie va exista un nou control care poate aduce o alta depunctare.

Printre altele, Viorel Duru, directorul Sistemului National de licentiere din cadrul FRF, aminteste de situatia Farului, club pentru care s-a declarat anul trecut falimentul, dar care la Apel a primit o alta sentinta si a putut sa joace în continuare. În privinta Rapidului însa este pesimist ca poate urma acelasi traseu.

„Aceasta decizie poate fi atacata cu Apel. Sa asteptam întâi Apelul. Probabil clubul va renunta la participarea în competitie. Nu avem un caz precedent ca sa luam o decizie în cunostinta de cauza. Procedura de faliment impune mai multe etape pâna la dizolvare. Din momentul în care se dizolva entitatea nu mai exista contractele cu jucatorii. Farul a fost în situatia asta, dar în Apel i s-a întors decizia. E decizia lor daca vor sa joace sau nu, pentru ca ei au licenta, au fost sanctionati cu depunctarea pentru ca au datorii, dar nu se mai impune retrogradarea clubului ca acum doi ani. Când au solicitat licenta pentru Liga 1, stiam de existenta cererilor de intrare în faliment, mai stiam ca exista acest termen de 13 iunie. Dar nu le putem interzice participarea în competitie, putem doar sa-i sanctionam. Doar când entitatea se radiaza din Registrul Comertului, toate contractele sunt nule, jucatorii pleaca liberi de contract”, a declarat Viorel Duru pentru Digi Sport.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid Bucuresti, însa decizia nu este definitiva. Giulestenii au termen 7 zile pentru a face recurs.

Adauga un comentariu