Sport

Viorel Moldovan este noul antrenor al Rapidului!

Publicat: 18 sept. 2013
1

Noua conducere executiva a clubului din Giulesti n-a renuntat la ideea de a aduce la echipa un antrenor tânar, ambitios, dar care sa fie si pe placul suporterilor. Astfel, Viorel Moldovan (41 de ani), unul dintre jucatorii reprezentativi ai României din ultimii 20 de ani, a ajuns la un acord cu oficialii Rapidului si va prelua incepand de astazi functia de antrenor principal, care i-a apartinut pâna azi lui Sandu Tabarca.
Viorel Moldovan revine astfel la clubul unde a activat atât ca jucator, dar si unde a fost, pentru scurt timp, director sportiv. Mai exact în vara lui 2007. El a fost cel care l-a prezentat pe Cesinha, în momentul în care brazilianul semnase contractul cu bucurestenii.

Fostul atacant n-are o bogata experienta ca tehnician. În 2010 a antrenat-o pe Sportul Studentesc, dupa care au urmat etapele FC Vaslui si FC Brasov. Moldo-gol a dat 21 de goluri (15 în Liga 1) în tricoul alb-visiniu si a fost la un pas sa câstige si un titlu alaturi de Rapid, în 2006. A jucat un an si jumatate în Giulesti, de la începutul anului 2006 pâna în vara lui 2007. A cucerit imediat publicul de lânga sine, fostul atacant al echipei nationale dând întotdeauna tot ce a avut mai bun pe teren. Avea 36 de ani, dar era unul dintre jucatorii care faceau cea mai mare risipa de efort si era imbatabil în jocul aerian. A dat gol cu Steaua atât în sferturile de finala ale Cupei UEFA, cât si în campionat, a marcat o dubla în campionat cu Dinamo, la victoria cu 3-0 din Giulesti, din 2006 si a fost unul dintre cei mai buni oameni ai giulestenilor în cele doua meciuri cu Hamburg, din optimile de finala ale Cupei UEFA.

A contribuit si la cele doua Cupe ale României cucerite consecutiv de Rapid si si-a încheiat cariera cu un trofeu. Ultimul lui meci a fost finala de Cupa câstigata cu 2-0 la Timisoara, chiar împotriva Politehnicii.

Adauga un comentariu