National

Viorica Dancila a mai facut inca o gafa! A inventat o noua cetatenie

Publicat: 27 iul. 2018
1

Viorica Dancila a fost vineri protagonista unei noi serii de gafe in Macedonia, unde se afla intr-o vizita oficiala si a incurcat in mod repetat etnia cu cetatenia si invers. La declaratia de presa comuna cu omologul sau de la Skopje, Dancila s-a referit la etnicii aromani din Macedonia cu apelativul ”cetateni aromani”.

”Am abordat subiectul comunitatilor … aaa… republicii… a cetatenilor macedoni (sic!) in Romania, dar si a cetatenilor aromani din Republica Macedonia”, a spus Dancila. (Nota redactiei: Formularea corecta este etnici aromani din Republica Macedonia)

Ea a mai spus ca in Romania ”a fost inaugurata Ziua Limbii Macedonene”, referindu-se la promulgarea legii care instituie aceasta sarbatoare in tara noastra. Viorica Dancila s-a referit pe tot parcursul declaratiei de presa cu apelativul ”cetateni macedoni”, in loc de ”macedoneni”, iar etnicilor macedoneni care traiesc in Romania le-a spus ”cetateni macedoneni”. (Nota redactii: formularea corecta era cetateni romani de etnie macedoneana). Nu in ultimul rand, Dancila a spus ca se afla in Macedonia in calitate de ”prim-ministru si de stat”.

Adauga un comentariu