Actualitate

Viorica Dancila, anunt de ultima ora in legatura cu Complexul Energetic Oltenia

Publicat: 18 mai 2019
1

Premierul Viorica Dancila a declarat, sambata, la Targu Jiu, ca peste doua saptamani va fi publicat raportul Corpului de Control al Guvernului, dupa controlul la Complexul Energetic Oltenia. Primul ministru a identificat si principalele probleme ale CEO, transmite Mediafax.

„Corpul de Control al primului ministru a efectuat un control la Complexul Energetic Oltenia, peste doua saptamani am rezultatele controlului si il voi face public", a spus premierul Viorica Dancila, dupa o vizita la Complexul Energetic Oltenia.

Aceasta a vrut sa vada realizarile, dar si situatia actuala a complexului.

„Am vrut sa ascult provocarile la care trebuie sa raspunda Complexul Energetic Oltenia, provocari la care Guvernul Romaniei vrea sa fie o solutie. Am discutat cu conducerea Complexului, cu liderii de sindicat, am ascultat opinia fiecaruia, am identificat principalele doua probleme, acestea sunt legate de certificatele de CO2, o alta problema este legata de investitii, o alta problema este legata de faptul ca media de varsta este de 50 de ani si ca trebuie sa aducem tineri care sa duca mai departe acest specific. Am discutat despre invatamantul dual, unde Complexul Energetic Oltenia este implicat, dar si de pregatirea tinerilor in scoli profesionale, care cred eu ca reprezinta o solutie pentru a putea continua activitatea in Complexul Energetic Oltenia”, a spus Dancila.

Premierul a precizat ca Ministerul Energiei trebuie sa ia legatura cu viitorul comisar european pentru energie, astfel incat sa fie gasite parghii care sa compenseze financiar costurile foarte ridicate a certificatelor de CO2.

In acelasi timp, Dancila si-a exprimat convingerea ca europarlamentarii vor ridica problema certificatelor de CO2 si pe amendamentele pe care le vor depune in cadrul Comisiei pe Energie, astfle incat sa poata fi atenuat costul „intr-adevar foarte ridicat al certificatelor de CO2”.

Comentarii
  • Votăm PSD! Iubim PSD!
    PSD a contribuit cu bani şi ne-a făcut aeroport în Iaşi, ca să fim în rând cu lumea civilizată. PSD a modernizat o mare parte din transportul public în comun. PSD a construit Ateneul din Iaşi. PSD a astfaltat/ pavat aproape tot oraşul Iaşi. PSD a reabilitat palatul culturii; palatul copiilor; sala polivalentă; şcoli; grădiniţe; universităţi; spitale; Biserici. PSD a făcut piste pentru biciclişti. PSD a modernizat, igenizat toate pieţele din oraşul Iaşi. PSD a reabilitat şi a modernizat toate căminele studenţeşti din oraşul Iaşi. PSD a construit în oraşul Iaşi multiple centre de asistenţă-socială. PSD a rezolvat o mare parte din problema iluminatului public stradal. PSD a schimbat toate şinele de tramvai din oraşul Iaşi. PSD a construit blocuri ANL în oraşul Iaşi.

Adauga un comentariu