Stiri si curiozitati

Viorica Dancila, atac fara precedent! Ce repros ii face lui Klaus Iohannis

Publicat: 16 ian. 2019

Viorica Dancila a declarat, marti seara, la un post de televiziune, ca refuzul presedintelui Klaus Iohannis de numire a ministrilor propusi la Dezvoltare si Transporturi are efecte care trec dincolo de granitele Romaniei. Premierul a precizat ca pe perioada exercitarii presedintiei Consiliului UE se vor lua decizii, pe cele doua paliere, care vizeaza peste 500 de milioane de cetateni din UE

Viorica Dancila a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, Guvernul trebuie sa sesizeze din nou Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), in acest caz.

„Este o situatie dificila, e greu de explicat la Bruxelles ca doua portofolii importante nu au ministri. Sunt dosare importante pe agenda europeana, care presupun luarea unor decizii. Cred ca aceste lucruri nu dau bine nici la nivel intern pentru ca romanii nu inteleg de ce doua nominalizari care nu au niciun fel de probleme nu sunt acceptate de Presedinte in conditiile in care nu sunt probleme de legalitate, mai putin inteleg europenii.

In fiecare stat membru a existat consens pe parcursul presedintiei Consiliului UE. Este greu de ce de dragul luptei interne punem in pericol decizii importante nu numai pentru Romania.

Acesta impotrivire a Presedintelui nu are doar un impact national, ci unul european, pentru ca deciziile pe cele doua domenii fac referire la toti cetatenii europeni. Presedintele trebuie sa inteleaga ca dosarele legate de Transporturi si Dezvoltare influenteaza viata a peste 500 de milioane de cetateni, sper ca Presedintele sa realizeze in ultima clipa si sa accepte aceste nominalizari.

Ne gandim sa mergem la CCR, acesta este pasul pe care trebuie sa il facem. Vom avea o decizie pe care o vom lua in coalitie, dar din punctul meu de vedere trebuie mers la CCR”, a declarat Viorica Dancila, la Antena 3, pe 15 ianuarie.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, recent, ca va respinge din nou propunerile de ministri la Dezvoltare Regionala si Transporturi, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.loading...

Adauga un comentariu