Actualitate

Viorica Dancila, declaratii de ultima ora: ”Am marit bugetul pentru educatie cu aproape 47% in acest an”

Publicat: 23 apr. 2019
1

Premierul Viorica Dancila a declarat masurile pe care le-a luat Guvernul PSDALDE in domeniul educatiei.

Educatia este o prioritate a Guvernului PSD-ALDE, alaturi de Sanatate. Actionam pe mai multe planuri pentru a creste accesul copiilor la educatie de calitate. Am marit bugetul pentru educatie cu aproape 47% in acest an, am majorat considerabil salariile cadrelor didactice, ca modalitate de apreciere si de motivare a muncii de dascal, sustinem proiecte de investitii in scoala romaneasca, de la crese si gradinite pana la universitati”.

Toate deciziile pentru imbunatatirea sistemului de invatamant le luam in consultare cu partenerii sociali, sindicate, asociatii ale profesorilor, studentilor si elevilor, pentru ca am convingerea ca cele mai bune decizii sunt luate prin dialog deschis. O componenta esentiala pentru educatie de calitate este reprezentata de omul de la catedra, model pentru generatiile pe care le formeaza si carora le transmite nu doar invatatura, ci lectii de viata si le formeaza caracterul. Profesia de dascal este vocatie, implicare neobosita si dedicare. A fi educator, invatator sau profesor inseamna ca tu insuti sa inveti zi de zi si sa tii pasul cu noi metode de predare mai atractive si mai apropiate de copii si de tineri”.

Dancila a facut precizari despre un proiect care se bazeaza pe tehnologie si care foloseste metode creative si mult mai eficiente pentru procesul de invatare al elevilor.

Proiectul „Creator de educatie” e conceput si realizat ca o platforma moderna, online, prin intermediul careia dascalii pot face schimb de bune practici demne de urmat de colegii lor, participand astfel activ la dezvoltarea competentelor profesionale si la sustinerea unui sistem de invatamant inovator. Cred in beneficiile acestui proiect, in primul rand pentru copii si tineri, care prin metode creative, personalizate, vor avea un proces de invatare mult mai placut si mai facil”.

 

Comentarii
  • Iubită doamnă m ai dați 100 lei dumneavoastră care promovați incultura ,și ceaușescu spunea la fel dar nu a m ai apucat . vă dorim la fel ca ei !!!

Adauga un comentariu