National

Viorica Dăncilă, declarații halucinante despre Klaus Iohannis: „A sunat la doamna președinte și i-a spus să…”

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorica Dăncilă declarații halucinante despre Klaus Iohannis A sunat la doamna președinte și i-a spus să...

Viorica Dăncilă a lămurit cum au decurs procedurile pentru numirea unui comisar european din partea României în mandatul său de premier.

Președintele Klaus Iohannis este cel care a întors totul printr-un telefon pe care i l-a dat șefei CE, Ursula von der Leyen. Așa a picat și ultima nominalizare făcută de Dăncilă, Victor Negrescu, și a intrat în joc PNL, prin guvernul care urma să fie instalat, cel condus de Ludovic Orban.

”Am avut o discuție cu ea despre propunerile pe care le-am făcut. Dacă nu le accepta, nu mai mergea Rovana Plumb la Comisia Juridică. Apoi, am făcut două propuneri. Dacă e respinsă una, e acceptată alta.

De ce am venit cu domnul Negrescu? Am primit o scrisoare în care îmi cerea urgent să fac o nouă nominalizare. Era un mail în care era trecut și președintele Klaus Iohannis. Eu l-am propus pe Victor Negrescu. Nu l-am sunat pe Iohannis pentru că el a declarat că sunt premier interimar și că nu mai trebuie să numesc altul. Regula respectată este că propunerea vine de la premier, nu scrie nicăieri că trebuie să ai acceptul președintelui. La primele nominalizări i-am spus cele două propuneri pe care le trimit la Bruxelles. A sunat la doamna președinte. I-a spus să nu facă această nominalizare pentru că o să vină un alt premier.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Adauga un comentariu