National

Viorica Dăncila distribuie pe Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, când acesta solicita o dezbatere electorală cu Victor Ponta

Publicat: 12 nov. 2019

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncila, distribuie pe pagina de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, când acesta solicita o dezbatere electorală cu Victor Ponta: ”Ne mai explicaţi o dată cum e cu ”dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi romanii”?

Viorica Dancila a distribuit, marţi, pe pagina sa de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din campania electorală din 2014 în care acesta solicita o dezbatere electorală cu Victor Ponta.

”Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine aroganta cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi romanii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor. Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu porneşte cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înţelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, scris, în 2014, Iohannis pe Facebook.

Viorica Dăncila, cu care Iohannis a anunţat că refuză să aibă o dezbatere electorală, scrie: ”Cum e cu «atitudinea aroganta», domnule Iohannis? Ne mai explicaţi o dată cum e cu «dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi romanii»”?

PSD a transmis, luni, o scrisoare către echipa de campanie a lui Klaus Iohannis în care solicită organizarea a cel puţin două dezbateri între cei doi candidaţi înaintea turului al doilea ale alegerilor prezidenţiale.

”E foarte important că cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani”, susţine Lia Olguta Vasilescu, cea care semnează documentul în numele PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, la sediul PNL, că ”PSD încearcă deja tot felul de manevre” imediat după primul tur de scrutin şi le-a cerut romanilor ”maximă vigilenţa” şi să meargă la vot.loading...

Adauga un comentariu