National

Viorica Dancila: Guvernul Mareste pensiile. Iata cat valoreaza noul punct de pensii

Publicat: 18 iun. 2019
1

Viorica Dancile mareste pensiile romanilor, conform unui anunt facut in timpul discursului despre Motiunea de Cenzura impotriva Guvernului. Printre acuzele aduse opozitiei ca induce in eroare poporul roman, Dancila a precizat ca a marit deja pensiile in avans si ca urmeaza ca in septembrie sa fie marite din nou.

Noul punct de pensie – Cu cat se vor majora pensiile

Desi opozitia a vehiculat ca majorarea pensiilor a fost facuta cu intarziere, Premierul Dancila a explicat ca majorarea a fost facuta in avans. Conform programului de guvernare majorarea urmatoare ar fi trebuit facuta in ianuare 2020, dar guvernul a hotarat sa mareasca pensiile de la 1 septembrie.

Astfel noul punct de pensie, valabil de la 1 septembrie 2019, va valora 1.265 lei, cu 220 de lei mai mult fata de varianta vehiculata de opozitie.

Ce spune Viorica Dancila despre noua lege a pensiilor. Noi promisiuni pentru romani

„O alta minciuna pe care o raspanditi si pe care am vazut-o si in textul motiunii este ca Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mari pensiile de la 1 ianuarie 2019.

Va rog sa incetati cu aceasta mare ipocrizie! Incepand din 2017, pensiile s-au marit in avans fata de termenul legal. Inteleg ca va e greu sa pricepeti.

E normal, dumneavoastra sunteti cei care ati taiat veniturile romanilor, asadar, nu puteti sa intelegeti cresterile. Dar va reamintesc eu.

Am majorat pensiile in ianuarie 2017, cum prevedea legea. Dar in acelasi an, in iulie 2017 le-am majorat a doua oara, in avans fata de 1 ianuarie 2018.

La fel, anul trecut, la 1 iulie am majorat in avans fata de 1 ianuarie 2019. Iar majorarea care urmeaza de la 1 septembrie in acest an nu e o intarziere fata de ianuarie 2019, ci o crestere in avans fata de ianuarie 2020. Daca am fi aplicat calendarul si formula pe care le invocati dumneavoastra, la 1 ianuarie 2019 punctul de pensie ar fi trebuit sa fie 1.045 lei, nu 1.100, cat e in prezent”, a afirmat Viorica Dancila.
 

Comentarii
  • Mai redactori porecliti, nimicuri ce sinteti voi.Cum sa mareasca proasta satului, pensiile?Ati auzit voi vreodata ca ea,acest nimic,a scos vre-un leu din buzunar pentru pensii? acesti bani sint ai oamenilor care au muncit 20,30,40,si mai multi ani, si statul cu nimicuri in guvern ii adminisreaza cit se poate de prost.Voi ginditi macar cit o curca cind afirmati asa ceva?

    • Nu va fi niciodata si nicaieri in lume un om care sa dea din buzunarul propriu bani pentru salarii si pensii.In schimb s-a promulgat legea salarizarii si legea pensiilor cu salariul minim si pensia minima care a crescut,comparativ cu anul in care s-au diminuat salariile si pensiile( vezi cu cat),cred ca acum este normalitate.Ghici cine este prostul satului si gandeste cat o curca?

  • Mincinoși ati fost,sunteti si veti rămâne,nu mai spun HOTI,mare mărire de pensie ati facut daca mergi la cumpărături cu pensia mărită de voi,abia daca poti cumpara hrana pentru o saptamana maxim doua.Da ati mărit pensiile dar pe cele nesimtite,ca voi,cu multe zeci de procente si continuati sa faceti si la alți HOTI pensii nesimtite!.Dar voi ati crezut ca o sa păcăliți pensionarii la nesfârșit,amagindu-i mereu cu calcule despre măriri.Pensionarii au crezut si v-au votat ca atare la europarlamentare!.O sa vedeti ce de voturi o sa primiti la parlamentare,pe măsură promisiunilor de măriri de pensii.Pe pensionari nu ii încântă cand le spuneti sa astepte ca o sa le măriți voi pensiile,ei vor marirea si atat.La parlamentare veti primi lovitură de grație de la pensionari pentru ca multi cand se vad fara bani in buzunare se satură de promisiuni si veti avea un scor pe masura la votare.

Adauga un comentariu