National

Viorica Dancila isi recunoaste ultima gafa! Ce a aparut pe site-ul Guvernului

Publicat: 29 iul. 2018
1

Mesajul transmis, de Ziua Imnului, de premierul Viorica Dancila a fost modificat pe site-ul Guvernului, astfel incat greseala legata de "Campia Libertatii" a fost corectata, fiind scoasa cu totul precizarea.

“Marcam astazi Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare cu o incarcatura aparte in Anul Centenar al Marii Uniri. "Desteapta-te, romane!" le-a insuflat curaj romanilor in multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimand atunci bucuria vointei implinite a romanilor de unitate.Astazi, ”Desteapta-te, romane!” este imnul nostru national si ne emotioneaza ori de cate ori il auzim ca o incununare a succeselor compatriotilor nostri", se precizeaza in mesajul postat, la ora transmiterii stirii, pe site-ul Guvernului.

In mesajul initial se arata: “Marcam astazi Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare cu o incarcatura aparte in Anul Centenar al Marii Uniri. "Desteapta-te, romane!" le-a insuflat curaj romanilor in multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimand atunci bucuria vointei implinite a romanilor de unitate. Astazi, ”Desteapta-te, romane!” este imnul nostru national si ne emotioneaza ori de cate ori il auzim ca o incununare a succeselor compatriotilor nostri".

Premierul Viorica Dancila a facut o confuzie in mesajul transmis initial, de Ziua Imnului, vorbind despre "cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia". Campia Libertatii se afla la Blaj, nu in Alba Iulia, iar adunarile nationale de aici au avut loc in 1848.

Comentarii
Adauga un comentariu