Actualitate

Viorica Dancila sustine lupta impotriva violentei domestice: Crestere ingrijoratoare

Publicat: 04 mart. 2019
1

Cazurile de violenta domestica inregistreaza o crestere ingrijoratoare, iar combatarea acestui fenomen si sprijinirea victimelor sunt imperative, a declarat, luni, premierul Viorica Dancila.

Despre dependenta de alcool, droguri si hipnoza sau homosexualitate la BZI LIVE! Totul cu profesorul de la Universitatea Cuza din Iasi – Ion Dafinoiu, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania – FOTO, VIDEO

“Datele arata ca, din nefericire, cazurile de violenta domestica inregistreaza o crestere ingrijoratoare. Un indicator care reflecta gravitatea acestui fenomen este numarul mare de decese cauzate de violenta in familie. 1.374 de persoane si-au pierdut viata in perioada 2009 – 2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Intreaga societate a fost impresionata de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor. Formele de agresiune sunt insa de mai multe tipuri, nu doar fizica, iar victimele violentelor domestice sunt tot mai multe de la an la an”, a afirmat premierul la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractului de finantare a Proiectului “VENUS – impreuna pentru o viata in siguranta”.

Schimbari majore la legea privind violenta in familie: se introduce un sistem electronic de supraveghere

Sefa Executivului a amintit de masurile luate cu privire la ordinul de protectie provizoriu.
“Am actionat in acest sens atat in timpul activitatii mele ca europarlamentar, cat si ca prim-ministru. Una dintre primele masuri a fost menita sa reglementeze ordinul de protectie provizoriu, care sa permita politistului sa intervina rapid in situatii de pericol iminent”, a adaugat Viorica Dancila.

Comentarii
  • Uber = companie din SUA administrată de evreul Soroş, care locuieşte în SUA.
    Toţi banii pe care îi face Uber în România întră în conturile mafiei #rezist-USR.

Adauga un comentariu