Actualitate

VIP-urile din Iasi pazesc foarte bine secretul! Cativa medici au acces la aceste informatii

Publicat: 30 sept. 2014
1

@ Confidentialitatea ramane regula de aur @ Efectele sunt vizibile chiar de la prima aparitie dupa ce incep sa respecte cu sfintenie sfaturile acestui medic @ Avansul este de 1.000 de lei, iar totul se schimba de la saptamana la saptamana

Nume sonore din cercurile politice, din conducerea unor institutii publice, din invatamant sau afaceristi apeleaza la aceste servicii, fiind ingrijorati de sanatate si de modul in care isi fac aparitia la evenimente publice. Vor ca totul sa ramana confidential si trec prin etape care ii transforma vizibil. Sunt si persoane care isi aduc la cabinet copiii, recunoscand ca agenda zilnica mult prea incarcata nu le permite sa acorde atentie acestui amanunt. Cei care ajung in cabinetul unui specialist nutritionist cer si sfaturi cu privire la meniul pus la dispozitie de hotelul la care sunt cazati pe durata congreselor sau conferintelor din tara si din strainatate. Pe val sunt si solicitarile din partea tinerelor gravide care incearca sa nu se ingrase foarte mult in cele noua luni de sarcina si sa revina foarte repede dupa nastere la dimensiunile initiale pentru a-si pastra imaginea.

Meniurile de la marile restaurante, o adevarata provocare

La cabinet ajung oameni simpli, dar si persoane cunoscute in spatiul public. Nu pot da nume pentru ca aceste date raman confidentiale. Pentru acestea kilogramele in plus incep sa devina un motiv de ingrijorare si se gandesc in primul rand la sanatate si apoi la modul in care se prezinta la diverse evenimente. Sunt persoane cu o agenda incarcata, cu multe deplasari si de multe ori cer sfaturi cu privire la continutul meniurilor din restaurantele in care trebuie sa manance pe perioada in care se deplaseaza in interes de serviciu sau in concediu. Barbatii incearca sa afle de ce tip de alcool se pot atinge si mereu precizez ca trebuie sa se fereasca de bere chiar daca in general alcoolul sub orice forma ingrasa. Pe cei care trebuie sa stea cazati o anumita perioada la un hotel ii indrum sa caute in meniu platouri de legume, gratar de pui sau peste. Multi adulti uita sa ia micul dejun din cauza programului incarcat sau se limiteaza la mese luate in graba sau la o masa pe zi. Printre paciente sunt si gravidute care incearca sa nu puna multe kilograme in timpul sarcinii„, a precizat dr. Monica Macisanu.

Avansul de 1.000 de lei are efect psihologic

Cei mai grasi pacienti care au intrat in cabinetul medicului au fost un barbat de 188 kg si o femeie de 154 de kilograme. Un pacient este monitorizat de nutritionist 13 saptamani, iar costurile acestor servicii depasesc 1.000 de lei. Dietele disociate sunt saptamanale, iar cea mai importanta etapa este mentinerea. In cele 13 saptamani, barbatii slabesc in jur de 20 kg, femeile 15 kg, iar copiii aproximativ 10 kg.

Din fericire, parintii au inceput sa isi aduca copiii la nutritionist. Sunt cazuri de obezitate care pot deveni alarmante. Tesutul adipos in exces produce modificari hormonale importante. La fetite apare ciclul menstrual mult mai repede si deseori are efecte asupra cresterii in inaltime. Baieteii pot prezenta intarzieri ale caracteristicilor sexuale, pot deveni mai efeminati si potrivit studiilor se poate ajunge si la impotenta. Obiceiurile alimentare si un stil de viata sanatos se desprind din copilarie. La orice masa trebuie evitate prajelile si condimentele cu un continut mare de sare. Micul dejun este masa peste care nu trebuie sa sarim niciodata, iar gustarile dintre mese sa se bazeze pe fructe si legume. In niciun caz nu recomadam medicamente pentru slabit, interventii chirurgicale sau tot felul de shake-uri minune. Chiar daca pacientul slabeste sunt foarte importante micile trucuri prin care sa-si mentina greutatea. Faptul ca percem un avans de 1.000 de lei reprezinta o motivatie psihologica pentru cei care vor sa slabeasca. Sunt motivati sa se prezinte la cabinet si sa respecte dieta personalizata. Nu trebuie sa uitam ca orice dieta se adapteaza in functie de varsta si de patologia pacientului. Din acest motiv orice specialist nutritionist trebuie sa aiba la baza studii in medicina„, a adaugat dr. Monica Macisanu.

Comentarii
Adauga un comentariu