Actualitate

Virgil Musta: „Cred că există la ora actuală două Românii”

Publicat: 26 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virgil Musta Cred că există la ora actuală două Românii
Medicul Virgil Musta vorbește despre decesele provocate de COVID-19, la pacienții care nu au comorbidități

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, susține că România la ora actuală se împarte în două. Este o Românie care se distrează și una îngrijorată. Din cea din urmă sunt foarte mulți care suferă prin spitale. Acesta face un apel către populație să fie responsabilă și să respecte regulile de prevenire a infecției cu COVID-19.

„Cred că există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale. În scurt timp spitalele vor fi copleşite. (…) Am văzut ce s-a întâmplat în Italia în perioada în care nu au respectat regulile şi sistemul de sănătate a fost copleşit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa, în Spania, în Statele Unite, care au sisteme de sănătate mai bune decât al nostru. Din păcate, trebuie să existe responsabilitate mai mare a concetăţenilor noştri şi poate o solidaritate”, a declarat Virgil Musta.

Virgil Musta a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că tinerii care nu cred în existența virusului și nu repsectă măsurile de prevenție devin vectori și pot îmbolnăvi grav alte persoane.

„Fac un apel la toţi românii pentru responsabilitate şi solidaritate”, a fost mesajul lui Vurgil Musta.

Acesta a menționat că pe lângă spitalul „Victor Babeş” din Timişoara sunt și alte unități medicale de tip suport pentru SARS-CoV-2 care sunt ocupate. Virgil Musta a afirmat că o a doua aripă a Spitalului Militar din Timişoara este posibil să fie deschisă luni pentru pacienţii cu COVID-19 care prezintă forme uşoare şi moderate ale bolii.

„Problema este a formelor severe, pentru că dacă vor fi foarte multe care necesită oxigen sau terapie intensivă, nu vom avea spaţiu” a mai spus Virgil Musta.

Semnal de alarmă tras de Virgil Musta: „S-ar putea să ajungem la o stare de urgență!

Semnal de alarmă tras de Virgil Musta în condițiile creșterilor alarmante de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus. Șeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara susține că există posibilitatea ca în următoarea perioadă să se revină la starea de urgență dacă va continau trendul ascedent al noilor infectări cu COVID-19.

„Cei care răspund de sănătatea publică trebuie să găsească niște măsuri optime, în sensul că trebuie să fie un echilibru între măsurile de relaxare și cele de impunere a regulilor, pentru că altfel, cu toții vom avea de suferit. Poate trebuie la un moment dat să ajungem la o stare de urgență, chiar nu știu, pentru că nu este domeniul meu de expertiză”, a spus medicul Virgil Musta.

Semnal de alarmă tras de Virgil Musta: Un milion de cazuri în septembrie!

Explozia de cazuri de săptămâna trecută i-a determinat pe specialiști să facă mai multe previziuni pentru perioada următoare privind numărul de infectări. Astfel, există o estimare pesimistă, potrivit căreia, în luna septembrie România ar ajunge la un milion de cazuri active. Această previziune s-a bazat pe infectările din ultima perioada dar și pe continuarea nerespectării regulilor de către oameni.

Șeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara consideră că astfel de perspectivă pesimistă nu ar fi posibilă decât în situația în care oamenii vor continua să nu țină cont de regula privind distanțarea fizică și cea privind purtarea măștii în spațiile publcie închise.

„Nu știu dacă cifra este realistă, dar oricum noi am atras atenția încă de două-trei săptămâni că dacă populația nu înțelege să fie responsabilă, să fie solidară, vom intra într-o situație de blocaj a spitalelor și atunci vom lua cursul Italiei, al Franței în care pacienții nu au mai avut unde să se interneze, sistemul de Sănătate fiind colapsat, iar cazurile grave au rămas acasă și au decedat. Sper că totuși, în al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă că nu este de joacă și cele trei măsuri care nu sunt foarte grele”, a precizat Virgil Musta.

 

Adauga un comentariu