National

Virgil Musta, mesaj îngrijorător: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă”

Publicat: 25 oct. 2020

În ultimele 24 de ore, încă 3.855 de români s-au infectat cu noul coronavirus. Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline de pacienți în stare gravă, fiind depășit, pentru prima dată, numărul de 800 de pacienți. Astfel, în aceste momente, 828 de persoane se luptă cu noul coronavirus pentru a trăi.

Mai  mult decât atât, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de peste trei cazuri de infectare la mia de locuitori în județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și în Capitală. În acest caz, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă.”

„Suntem necăjiți, foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă, că din păcate mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă.

La Timișoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat în alt județ, spitalul nostru este plin. Mai sunt câteva locuri în spitalele suport COVID.

Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital, unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească.

Această roată care se rostogolește peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe.”, a declarat Virgil Musta.

Virgil Musta: „Trebuie să câștigăm acest război foarte dificil”

Medicul expune situația tragică, în care o persoană de la ATI decedează, reprezentând o șansă la viață pentru o altă persoană care așteaptă să se elibereze un loc.

„Un pacient de la ATI mort poate însemna șansa unui alt pacient prin eliberarea unui pat. Am asistat și eu la asemenea situație. O situație tragică și îngrijoratoare, iar medicul care a fost de gardă a zis că nu vrea să mai trăiască niciodată o astfel de experiență.

Încă am speranța pentru că trebuie să luptăm împreună, să câștigăm acest război foarte dificil și din păcate vedem mai multe dificultăți decât ne-am fi așteptat.”, a spus medicul.

Medicul: „Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale”

Medicul din Timișoara avertizează că, în aproximativ două săptămâni, nu vor mai fi locuri în spitale. Cu toate acestea, Virgil Musta spune că dacă respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de distanțare socială, nu vom ajunge în acea situație. Însă, medicul este de părere că „nu vom avea sărbători de iarnă”.

„Un calcul matematic arată că într-o săptămână, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, și atunci poate nu ne mai contaminăm. Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește.

Tot matematica, statistica, arată ca la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice și decese în ATI.

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate.”, a transmis Virgil Musta.

Comentarii
  • Mai Musta! Du-te la treaba ta și nu mai speria lumea! Nu rezolvi nimic! Și mai încet cu ce vindeci tu, ca nu ai tratament specific pentru virus mai infectionistule! Ai treaba multa, cistigi biiine și în privat, asa ca nu te mai baga ca o musca in televizor! Ți-ai făcut reclama suficienta!

Adauga un comentariu