Actualitate

Virgil Popescu, audiat la Parchet. Ministrul Energiei a dat declaraţii în fața procurorului, după scandalul cu George Simion

Publicat: 23 feb. 2022
George Simion si Virgil Popescu in Parlamen t certandu-se
Timp de câteva ore, Virgil Popescu a dat explicații în fața procurorilor într-un dosar penal in rem de ultraj şi tulburare a liniştii publice

Virgil Popescu, audiat la Parchet astăzi, 23 februarie 2022, după ce a fost implicat într-un scandal cu George Simion, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor. Ministrul Energiei s-a prezentat în fata procurorilor pentru a da declaraţii oficiale.

Reamintim faptul că oficialul guvernamental a fost agresat în plenul Parlamentului de George Simion.

Virgil Popescu, audiat la Parchet după ce a fost agresat de George Simion

Pe 7 februarie 2022 în timpul dezbaterii moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, când Virgil Popescu se afla la tribună, George Simion a venit şi i-a transmis nişte cuvinte grele. În urma agresiunii verbale, cât şi fizice săvârşite de copreşedintele AUR s-a deschis un dosar penal în rem.

Astfel, după ce ministrul Popescu a fost citat la sediul instituţiei, astăzi la prezentat la ICCJ pentru a oferi explicaţii. Faptele cercetate sunt de ultraj şi tulburare a liniştii publice.

Ministrul Virgil Popescu a stat în fața procurorilor timp de câteva ore şi a transmis tot ce s-a întâmplat. De asemenea, acesta a ţinut să adauge că va merge mai departe cu acest proces.

Potrivit unor surse din anchetă, şi George Simion urmează să fie audiat în acest dosar.

Virgil Popescu s-a certat cu George Simion, în Parlament

Un scandal de proporţii a izbucnit în plenul Parlamentului României. Virgil Popescu, aflat la prezidiu i-a adresat lui George Simion că ar trebui să discute cu preşedintele Rusiei, Vladimir Puţin, pentru a ieftini gazele. În acel moment, copreşedintele AUR s-a apropiat foarte nervos de ministrul Energiei, l-a apucat de umăr şi i-a spus că este „un hoţ”.

În replică, Popescu l-a făcut „prost” pe Simion, iar scandalul a condus la interuperea şedinţei. În urma agresiunii, s-a depus o plângere penală şi a solicitat imaginile din plen pentru a putea trimite ca dovezi.

„Am depus o adresă la Camera Deputaților în atenția Secretarului General și al membrilor Biroului Permanent prin care i-am anunțat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion, prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziție filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a fost mesajul lui Virgil Popescu, publicat la acel moment pe pagina sa de Facebook.

Ce a spus George Simion după scandalul din Parlament

Şi lui George Simion i s-a cerut un punct de vedere. Liderul AUR a menţionat că nu îi pare rău de ceea ce a făcut şi că este mulţumit că nu a fost mai violen în conflict. Oficialul susţine că dacă l-ar fi lovit pe ministru s-ar fi terminat cariera sa de politician. Mai mult decât atât, Simion afirma că Popescu s-a victimizat.

„Nu trebuia să îi dau, dar ce am făcut nu regret. Accept să fiu sancționat, dar nu regret pentru că eu nu sunt hoț. (…) Nu l-am lovit și mă bucur că nu s-a întâmplat pentru că s-ar fi încheiat cariera mea și acest ministru s-ar fi victimizat și nu merita”, a comentat George Simion, la un post de televiziune, după incident.

Virgil Popescu, audiat la Parchet după ce s-a certat cu George Simion. Se va vedea când va fi chemat în instanță și copreședintele AUR pentru a-și oferi punctul de vedere în ceea ce privește scandalul iscat în plenul Parlamentului din România.

 
Adauga un comentariu