Actualitate

Virgil Popescu cu un salariu anual de peste 170.000 de lei, despre liberalizarea energiei electrice: O scumpire de 10-15% nu se simte în buzunarul românilor

Publicat: 06 ian. 2021
Virgil Popescu este ministrul Energiei
Virgil Popescu este ministrul Energiei și a făcut o declarație șocantă despre scumpirea energiei electrice după liberalizarea pieței energiei electrice

Tupeul fără margini de care a dat dovada ministrul Energiei în Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a stârnit numeroase controverse în spaţiul public. Prezent într-o emisiune TV, actualul ministru al Energiei a declarat că scumpirea energiei electrice cu 10-15% nu ar trebui să se simtă în buzunarul românilor. Ceea ce uită ministrul să menţioneze este faptul că nu toţi românii au un salariu anual de peste 170.000 de lei.

În pofida faptului că Ministerul condus de Virgil Popescu nu a organizat absolut nicio campanie de informare a cetățeanului, în pofida faptului că oamenii sunt puși în situaţia ingrată de a nu şti ce să facă sau cum să procedeze, ministrul devine impertinent spunând că scumpirile nu se simt efectiv în buzunarul românilor. Asta în condiţiile în care o mare parte dintre pensionari trăiesc SUB limita sărăciei, cu pensii mizere, pensii care nu le ajunge nici măcar pentru achiziţia de medicamente.

Virgil Popescu, declaraţie şocantă despre scumpirea energiei electrice

Prezent într-o emisiune la un post de televiziune, Virgil Popescu a făcut mai multe declaraţii legate despre nebunia din ultimele zile legate de liberalizarea energiei electrice. Acesta a declarat că scumpirea nu se simte în buzunarul românilor, asta în condiţiile în care ministrul are o avere care trezeşte invidia şi celor mai înstăriţi parlamentari din România:

„În România sunt opt milioane de gospodării care sunt racordate la… şi au contacte pe piaţa de energie electrică, dintre aceştia, în jur de 6 milioane sunt în regim reglementat au fost în regim reglementat până la sfârşitul anului trecut, şi două milioane sunt pe piaţa liberă, pe piaţa concurenţială. (…) Cei care au contract în piaţa concurenţială nu este obligatoriu să schimbe, ei pot schimba oricând, dacă găsesc un furnizor care oferă mai bine decât în acest moment. Vorbim de restul de şase.

Aici apare iar un paradox al nostru: consumă în jur de 55-60 kW pe lună, asta înseamnă o factură de 30-40 de lei. Asta înseamnă că, la ei o scumpire , ceea ce au făcut furnizorii, cu 10, cu 15%, aşa au gândit, ei, nu se simte… trei, patru, cinci lei. Dar trei, patru, cinci lei înmulţit cu patru milioane şi ceva de clienţi, pe lună înseamnă vreo 12-13 milioane de lei care vin necuvenit în buzunarul acestor furnizori care ofer serviciul universal”, a mai afirmat Popescu.

Să facem cunoștință cu averea lui Virgil Popescu, impertinenul de la minister

Despre Virgil Popescu, ministrul Energiei, se pot spune multe, dar nicidecum că ar fi sărac. Acesta are, în declarația de avere o avere considerabilă.

Ministrul deţine nu mai puţin de 16 terenuri agricole, forestiere sau intravilane. Terenul cu cea mai mare suprafață este unul agricol care se întinde pe 30.000 de mp. În schimb, ministrul mai are un teren intravilan de o suprafaţă de 13.752 mp. Paradoxal, mai toate terenurile sunt obţinute prin donaţie, partaj sau moştenire.

Acesta mai deţine o locuinţă şi o casă de vacanţa iar soţia sa, Laura Negulescu are încă două apartamente. Ministrul mai are 6 conturi deschise la ING Banck, iar cel mai ” gras” cont dispune de o sumă de peste 45.000 de lei. Virgil Popescu mai deţine şi 8 depozite bancare, cel mai valoros fiind de peste 51.500 de euro. Popescu are şi 11 părţi sociale sau acţiuni la diverse companii, dar şi 6 împrumuturi acordate în nume personal. Cel mai valoros astfel de împrumut este de peste 400.000 lei şi este acordat companiei Automotors.

În aceste condiţii nu este de mirare cum ministrul face astfel de declaraţii. La averea pe care acesta o are, ” 5 lei nu se simte”! Vezi GALERIA FOTO CU DECLARAȚIA LUI DE AVERE

Comentarii
  • La pensii de 700 lei si salarii de 1300 lei,chiar este indicata o crestere a preturilor.Nici salariul sau nu se simte la romani.Niste tupeisti si nesimtiti.

  • Cu 170.000 pe luna, din punctul lui de vedere, bineinteles ca nu se simte, asta nu se pune in locul oamenilor cu un salar si o pensie de 1200 lei. Niste incornorati conduc lumea.

  • Handicapatule , 55 – 69 KW pe lună nu consumam nici în Epoca de Aur când primeam curent cu porția , mă-ta nu ți-a povestit asta ? Sau ea era „la trotuar” punând ban pe ban să ai ce declara tu acum…

Adauga un comentariu