Eveniment-Social

Virusul West Nile mai face o victima la Iasi

Publicat: 19 sept. 2019
1

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat, in cursul zilei de ieri, un nou deces din cauza infectiei cu virusul West Nile, cazul fiind inregistrat in Iasi.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, în perioada 3 iunie – 19 septembrie, au fost înregistrate 51 de cazuri de infectie cu virusul West Nile.

Totodata, s-au înregistrat patru decese, în Calarasi, Buzau, Vrancea si Iasi. Opt cazuri de infectie cu virusul West Nile s-au înregistrat în judetul Calarasi, câte patru în Constanta, Iasi si Tulcea, trei în Galati, câte doua în Arges, Buzau, Teleorman si Vrancea, respectiv câte un caz în Botosani, Dolj, Olt, Ilfov, Mures si Vaslui. În capitala au fost pâna acum 14 cazuri.

Vezi si: Revoltator! Un batran din Iasi a fost plimbat 36 de ore intre spitale! Radiografia unui sistem medical bolnav! Traseul neputintei

Pâna în 12 septembrie, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica anunta trei decese, în judetele Calarasi, Buzau si Vrancea. Specialistii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari, sa poarte îmbracaminte cu mâneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente împotriva tântarilor, sa utilizeze substante insecticide în locuinta/în jurul locuintei, sa împiedice patrunderea tântarilor în casa (plase de protectie la ferestre), sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa îndeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Adauga un comentariu