International

Virusul Zika: producerea unui vaccin ar putea dura ani de zile

Publicat: 29 ian. 2016

Producerea unui vaccin impotriva virusului Zika ar putea dura ani de zile, a apreciat joi un inalt oficial american, in conditiile in care cresc temerile de proopagare rapida a acestei infectii transmise de tantari si suspectata ca ar provoca maformatii congenitale. „Nu va exista probabil un vaccin sigur si eficient impotriva virusului Zika inainte de mai multi ani”, a apreciat directorul Institutului american de alergii si boli infectioase (NIAID), Dr Anthony Fauci, care a considerat insa promitatoare abordarile cercetarilor. Un test clinic de faza 1 pentru a determina siguranta unui vaccin ar putea avea loc totusi inainte de finele lui 2016, a precizat el, intr-o conferinta telefonica de presa.

Vezi si Reuniune de urgenta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii pe tema virusului Zika

Seful NIAID a explicat ca oamenii de stiinta lucreaza deja la crearea de vaccinuri impotriva virusului denga si febra Nilului vestic, care apartin aceleiasi familii ca si Zika, Flavivirus, si ca lucrarile lor sunt avansate. NIAID a adoptat doua abordari pentru crearea unui vaccin anti-Zika, potrivit Dr Fauci. Prima e bazata pe ADN, o strategie similara celei urmate impotriva virusului Nilului Vestic, unde un test clinic de faza 1 a aratat ca vaccinul este sigur si eficient. A doua abordare consta in utilizarea unui virus mai slab pentru a provoca o reactie imunitara, care a fost concludenta impotriva virusului denga.

„Este aproape sigur ca alti agenti patogeni vor apare si avem mare nevoie de o platforma vaccinala care sa poata fi modificata rapid pentru producerea unui vaccin impotriva urmatoarei amenintari sanitare, la fel cum este necesara dezvoltarea de noi antivirale eficiente impotriva acestei intregi familii de virusi”, a spus directorul NIAID. Benigna in aparenta, infectia este suspectata ca provoaca grave malformatii congenitale la fetusi, in special microcefalia, o dezvoltare insuficienta a cutiei craniene. Legatura directa dintre aceasta infectie si malformatiile fetusului nu a fost stabilita. Cu toate acestea, Brazilia, unde febra Zika este endemica, a inregistrat din octombrie 3.893 de cazuri de microcefalie, fata de o medie anuala de doar 160 de cazuri in aceasta tara.loading...

Comentarii
  • este un virus fabricat in laborator ,asemenea cu celelalte virusuri (sida , de exemplu ) , in folosul concernelor farmaceutice , au ramas fara bani .
    un ajutor sporit in propasirea acestor concerne farmaceutice care isi cam fac de cap si pe la noi prin tara , este obligativitatea de a vaccina copii romanilor (atentie , vaccinare obligatorie ) pana in virsta de 14 ani , cine promoveza asa ceva are interese pecuniare consistente , vaccinurile nu sint prelucrate corect si nu sint pentru popu.latia romaniei .
    conservantii(Hg=hidrargilium =argintul viu) din aceste vaccinuri sint nocive pentru organismele vii , ataca sistemul nervos ,producind importante handicapuri / dizabilitati fiintelor vii carora li s-au inoculat aceste vaccinuri .

Adauga un comentariu