Sport

Vis devenit realitate pentru doi juniori ai Iasului. Tarsa si Chelaru au debutat în Liga I

Publicat: 01 aug. 2016
1

Victoria lui CSM Poli Iasi cu Gaz Metan Medias (3-1), din etapa a doua a Ligii I, va ramâne un moment de referinta în carierele a doi tineri jucatori ieseni. Mijlocasii Marian Târsa (18 ani) si Marius Chelaru (19) au debutat în Liga I, iar evolutiile lor au fost curajoase si apreciate atât de catre colegi si antrenori, cât si de catre spectatori. Târsa a fost titular în linia mediana si a fost schimbat în minutul 58 cu Marius Chelaru, iar la final ambii copii au fost aplaudati pentru debutul lor.

Târsa spune ca i-a simtit alaturi pe colegi înca de pe tunel, iar acest lucru i-a dat încredere. „A fost ceva unic, mi-am dorit foarte mult sa debutez în Liga I, iar acest moment a venit. Colegii m-au ajutat foarte mult, mi-au insuflat încredere înca de pe tunel, când i-am vazut cum ma privesc si cum ma încurajeaza. Este un pas important pentru cariera mea. Îmi doresc sa joc meci de meci de acum încolo si sa demonstrez ca merit sa fiu în teren. Îmi doresc sa cresc în joc si sa fiu folosit pentru ca merit, nu pentru ca acea regula Under 21 impune acest lucru”, a declarat Marian Târsa.

Dedicatie pentru primul lui antrenor

În acest moment special pentru cariera lui, tânarul mijlocas al Iasului si-a amintit de primul sau antrenor, Petre Constantin, caruia i-a dedicat debutul în Liga I. „Dedic acest moment special primului meu antrenor, domnul Petrea Constantin de la Vaslui. Faptul ca am ajuns sa debutez în Liga I la aceasta vârsta îi datorez lui. Eu eram de la tara si nu aveam bani, iar dânsul m-a luat sub aripa lui si m-a crescut. M-a ajutat mult. A fost ca un tata pentru mine si îi multumesc mult”, a adaugat Târsa.

Mijlocasul lui CSMS spune ca a avut emotii înainte de meci si ca aproape toata noaptea s-a gândit la momentul debutului sau pe prima scena. „Nu prea am dormit înainte de meci, doar câteva ore. Îmi treceau tot felul de idei prin cap. Sincer, îmi era frica sa nu gresesc. Am avut emotii, dar au trecut pe teren. Sper ca am facut un meci destul de bun. La final, domnul Napoli mi-a strâns mâna si mi-a spus sa o tin tot asa, ca va fi bine. Te simti unic în astfel de momente. Sper sa ma pregatesc bine, sa fiu sanatos si sa continui sa joc. Si chiar sa înscriu, de ce nu, pentru ca eu sunt un profil mai ofensiv, îmi place sa merg cu mingea în fata”, a punctat Marian Târsa.
 
Marius Chelaru: „Un vis devenit realitate”

Daca pentru Târsa acest meci a fost primul mai important al carierei, Marius Chelaru, debutant si el în Liga I, a mai bifat partide importante la nationalele de juniori. Chiar si asa, primul meci în Liga I cu CSM Poli îi va ramâne la suflet. „Un vis devenit realitate pentru mine. A fot un prim pas, sper sa urmeze si celelalte meciuri. Nu am avut frica la debutul în Liga I, pentru ca am mai jucat meciuri imortante la lotul national. Am avut emotii, e firesc, dar au trecut dupa ce am intrat în teren. Sper sa joc cât mai mult pe viitor. Am primit foarte multe telefoane si mesaje de felicitare de la colegi, prieteni. Familia si prietena mea au fost alaturi de mine pe stadion si s-au bucurat de acest moment special”, a spus Marius Chelaru. CSM Poli Iasi mai are în lot doi jucatori eligibili pentru echipa nationala, atacantii Sabin Moldovan si Alexandru Boiciuc, dar primul înca nu a bifat niciun meci pâna acum în Liga I.

Adauga un comentariu