Stiri medicale

Vitamina care iti salveaza sistemul imunitar in lupta cu cancerul colorectal

Publicat: 16 ian. 2015
7
Cercetatorii de la Dana-Farber Cancer Institute au demonstrat intr-un nou studiu ca vitamina D ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului colorectal prin intarirea imunitatii.
Studiul publicat in ”Gut” este o dovada in plus ca vitamina D are un rol in prevenirea cancerului colorectal.
Cancerul colorectal este a treia cea mai comuna forma de cancer si a patra cauza de mortalitate prin cancer, in lume.

Ce mancam daca suferim de sindromul de colon iritabil? 

Studiile anterioare au aratat, de asemenea, ca vitamina D ar putea avea un rol de preventie impotriva cancerului colorectal. Aceasta vitamina este produsa in mod natural de organism in urma expunerii la soare dar se gaseste si in anumite alimente, potrivit doctorulzilei.ro.
Rolul vitaminei D in organism este sa ajute sistemul imunitar si sa contribuie la absorbtia calciului. Anumite studii au scos la iveala ca aceasta vitamina reduce riscul aparitiei sclerozei multiple, a simptomelor astmului si a atacului de cord.

Primele semne ca ai putea suferi de cancer de colon 

”Persoanele care au un nivel crescut de vitamina D in sange, au un risc mai mic sa dezvolte cancer colorectal. Potrivit testelor de laborator, vitamina D intareste sistemul imunitar prin activarea celulor T care ataca celulele canceroase”, explica dr. Shuji Ogino, coordonatorul studiului.
Medicul a mai spus ca prin intermediul acestui studiu a vrut sa demonstreze daca cele doua fenomene au legatura: conteaza rolul vitamine D in stimularea sistemului imunitar sa lupte cu cancerul?
Oamenii de stiinta au strans date de la 170,000 de oameni in cadrul a doua proiecte de lunga durata: Nurses’ Health Study si Health Professional Follow-up Study. ”Acesta este primul studiu care a scos la iveala ca vitamina D intareste sistemul imunitar in lupta cu cancerul”, a adauga dr. Ogino.
Adauga un comentariu