Medicamente

Vitamina D de două ori pe zi poate menține vertijul la distanță

Publicat: 06 aug. 2020
Vitamina D reduce vertijul

Vitamina D reduce vertijul. A lua vitamina D și calciu de două ori pe zi poate reduce șansele de vertij, potrivit unui studiu publicat în 5 august 2020 in jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie.

„Studiul nostru sugerează că pentru persoanele cu vertij pozițional paroxistic benign, luarea unui supliment de vitamina D și calciu este o modalitate simplă, cu risc redus de a preveni reapariția vertijului. Este deosebit de eficient dacă aveți niveluri scăzute de vitamina D”, a spus Ji-Soo Kim, de la Colegiul Național de Medicină din Seul, Coreea.

Vertijul pozițional paroxistic benign se întâmplă atunci când o schimbare a poziției capului vă oferă o senzație de rotire bruscă. Este unul dintre cele mai frecvente tipuri de vertij. In ciuda tratamentului, afecțiunea tinde să reapară frecvent. Aproximativ 86% dintre persoanele cu această formă de vertij consideră că le scade calitatea vietii sau îi determină să lipsească zile intregi de la serviciu.

Studiul a analizat 957 de persoane din Coreea cu vertij pozițional paroxistic benign care au fost tratate cu succes prin mișcări controlate ale capului. Participanții au fost separați în două grupuri, intervenție și observație, potrivit Medical Xpress.

Vitamina D reduce vertijul

Cele 445 de persoane din grupul de intervenție au luat vitamina D la începutul studiului. Cele 348 de persoane cu niveluri de vitamina D sub 20 nanograme pe mililitru (ng / ml) au fost tratate cu suplimente cu 400 de unități de vitamina D și 500 miligrame de calciu, de două ori pe zi, în timp ce celor cu niveluri de vitamina D egale sau mai mari de 20 ng / mL nu li s-au administrat suplimente.

Cele 512 de persoane din grupul de observație nu și-au monitorizat nivelul de vitamina D și nu au primit suplimente.

Cei din grupul de intervenție care au luat suplimente au avut o rată de recurență mai mică pentru episoadele de vertij după o medie de un an decât cei din grupul de observație. Persoanele care au luat suplimente au avut o rată medie de recurență de 0,83 ori pe persoană-an, comparativ cu 1,10 ori pe persoană-an pentru cei din grupul de observație sau o reducere cu 24% a ratei anuale de recurență.

A apărut un beneficiu mai mare pentru cei care au o deficiență mai mare de vitamina D la începutul studiului. Cei care au început cu niveluri de vitamina D mai mici de 10 ng / ml au înregistrat o reducere de recurență anuală cu 45%, în timp ce cei care au început cu niveluri de vitamina D la 10 până la 20 ng / ml au înregistrat doar o reducere de 14%. Un total de 38% dintre persoanele din grupul intervențional au avut un alt episod de vertij, comparativ cu 47% dintre cei din grupul de observație.

„Studiul nostru sugerează că un tratament ieftin, cu risc scăzut, cum ar fi vitamina D și comprimatele de calciu, pot fi eficiente la prevenirea acestei afecțiuni comune și frecvent recurenta.

Adauga un comentariu