Stiri medicale

Vitamina E poate cauza scaderea masei osoase

Publicat: 05 mart. 2012

Suplimentele cu vitamina E pot duce la subtierea oaselor, avertizeaza o echipa de cercetatori niponi, condusa de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo.

Cercetari anterioare efectuate pe animale au aratat ca cele mai multe forme de vitamina E stimuleaza producerea unor celule care distrug masa osoasa a organismului. In urma acestui experiment, oamenii de stiinta japonezi nu mai au niciun dubiu ca procese similare apar si in organismul uman, transmite The Press Association, scrie Agerpres.

Cea mai comuna forma a vitaminei E este alfa-tocoferol, un puternic antioxidant cu rol esential in stimularea imunitatii organismului, care reduce riscul de boli de inima, cancer, cataracta si contribuie la diminuarea capacitatilor cognitive odata cu inaintarea in varsta.

Dar, asa cum s-a dovedit, vitamina E interfereaza cu procesul de distrugere si construire a unei tesaturi osoase noi. Atunci cand osul se distruge, celulele osteoclaste permit eliberarea unor substante minerale, care ulterior sunt prelucrate pe parcursul unui asa-numit proces de resorbtie.loading...

Adauga un comentariu