Eveniment-Social

Vizita de documentare privind gestionarea transfrontaliera a deseurilor

Publicat: 17 apr. 2014

In perioada 14-15 aprilie, o delegatie mixta din Republica Moldova si Ucraina efectueaza o vizita de documentare privind managementul deseurilor in orasul Targu Frumos si judetul Iasi. Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului „Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”,  finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Delegatia internationala este compusa din 15 reprezentanti ai echipei de proiect, ai firmelor de salubrizare si organelor administratiilor publice locale din Romania, Ucraina si Republica Moldova si este condusa de Vitalie Cimpoies, managerul proiectului.

In prima zi, se va vizita infrastructura de colectare a deseurilor realizata in cadrul proiectului ”Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”,  in orasul Targu Frumos, iar participantii vor fi informati in ceea ce priveste modul de functionare a colectarii deseurilor in orasul Targu Frumos. Pe parcusul celei de-a doua zi, participantilor li se vor prezenta sistemele de colectare a deseurilor din municipiul Iasi si judetul Iasi, gestionate de catre reprezentantii SC Salubris SA.

„Consideram aceasta vizita foarte importanta, atat in ceea ce priveste evaluarea activitatilor proiectului Îmbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina, cat si pentru autoritatile publice locale si reprezentantii firmelor de salubrizare din Republica Moldova si Ucraina. Acestia vor avea posibilitatea sa vada in situ cum functioneaza sistemele de gestionare si colectare selectiva a deseurilor din Romania, unde aceasta activitate este foarte bine organizata”, a declarat Vitalie Cimpoies, managerul proiectului.loading...

Adauga un comentariu