Eveniment-Social

Vizita de studiu franceza la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi

Publicat: 29 mai 2019
1

Colegiul National "Emil Racovita" (CNER) Iasi este partener asociat în cadrul unui proiect de mobilitate Erasmus+, actiunea-cheie 1, Euromobicadres, al carui obiectiv principal este familiarizarea participantilor cu sistemul de învatamânt preuniversitar din România, dezvoltarea de parteneriate la nivelul scolilor si liceelor, dar si la nivel regional, prin implicarea inspectoratelor scolare si a autoritatilor locale.

În acest context, în saptamâna 27 – 31 mai 2019, la Colegiul "Emil Racovita" are loc vizita de studiu a cinci directori si inspectori scolari din regiunea Bretagne, Franta.

Vezi si: Premierea excelentei la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi – FOTO/LIVE VIDEO

Programul întâlnirii bilaterale cuprinde activitati derulate la "Racovita", vizite de lucru la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Scoala Gimnaziala "Titu Maiorescu", Institutul Francez si la Primaria Municipiului Iasi.

Vezi si: Ziua Portilor Deschise la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi

De asemenea, delegatia franceza va participa la ateliere, prezentari sau mese rotunde la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Scoala Gimnaziala "Petru Poni" Cucuteni, Scoala Gimnaziala Stornesti-Sinesti, la Casa Corpului Didactic (CCD), la o scoala privata si la Liceul cu Program Sportiv.

Vezi si: Performanta de exceptie la Colegiul National „Emil Racovita" Iasi – FOTO

Dupa doua zile pline de întâlniri si evenimente diverse, directorii si inspectorii scolari din Franta s-au declarat impresionati de varietatea activitatilor la care au participat pâna acum, de buna pregatire a elevilor, dar si de atmosfera placuta a Iasului, un oras a carui istorie au descoperit-o cu încântare într-un tur ghidat, organizat de lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultatii de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC).

Adauga un comentariu