Eveniment-Social

Vizita importanta la Inspectoratul Scolar Iasi

Publicat: 27 mai 2015
1
In perioada 28-29 mai, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi va fi vizitat de reprezentantii institutiilor din Italia, Spania, Ungaria si Olanda, parteneri in cadrul proiectului GrundtvigComeON! – „Community projects for social innovatiON through intergenerational volunteering experiences”. Proiectul are ca scop promovarea cetateniei active, atat in randul persoanelor in varsta, cat si al tinerilor, printr-o experienta formativa de voluntariat intre generatii, bazata pe dezvoltarea de proiecte de inovare sociala ce vizeaza imbunatatiri teritoriale si comunitare, prin colaborari fizice si virtuale, elemente esentiale in exercitarea efectiva a invatarii sociale si inovarii. Prin participarea la aceasta experienta, seniori, elevi de liceu si profesori din tarile implicate in proiect isi consolideaza competentele-cheie si dezvolta competentele transversale.
Activitatile presupun crearea unei retele de „voluntari 21” de toate varstele, care sa isi impartaseasca experientele si competentele pe proiecte de inovare sociala, construirea in comunitate a mediului virtual bazat pe cunoastere, inovare sociala, integrarea teritoriala cu mediul virtual – Phyrtual.org, cursuri pilot de formare in inovarea sociala integrate in activitatea concreta: implementarea cursului intergenerational ComeON! la liceul „Vasile Alecsandri” Iasi in anul scolar 2014-2015.
Se urmareste si identificarea si implementarea de micro – proiecte referitoare la inovarea sociala – seniori si elevi – la nivel local in tarile partenere, dezvoltarea si testarea unei abordari intergenerationale, in mediu de invatare de tip peer-to-peer, care sa permita tinerilor si seniorilor din diferite tari ale UE sa devina protagonisti de inovare sociala in comunitatile lor, conducand la imbogatirea competentelor de viata, valorile si atitudinile pozitive umane, dar si implementarea proiectelor „Ludicul – mijloc de comunicare intre generatii”, la Liceul teoretic „Vasile Alecsandri”, Club de arta traditionala”, la Bosteni, Pascani.Adauga un comentariu