National

Vizita lui Iohannis in SUA este o pierdere de timp si de bani. Pare ca s-a dus ca sa o insoteasca pe Carmen Iohannis, nu invers

Publicat: 27 sept. 2015
1

In contextul vizitei pe care presedintele Iohannis o desfasoara zilele acestea in SUA, cu ocazia summitului ONU jurnalistul Mircea Marian scrie, intr-un articol pe Evenimentul Zilei, ca aceasta este pur si simplu o pierdere de timp si bani.

“Este o pierdere de timp. Sase zile la New York, la un relativ banal summit ONU, inseamna timp si bani (ai contribuabililor) pierduti. Klaus Iohannis nu ar fi trebuit ca, la prima sa vizita in SUA, sa accepte sa fie primit la nivelul vicepresedintelui Biden. Nu stiu de vreun presedinte al Romaniei care sa se fi dus la Casa Alba pentru a fi primit doar de vicepresedinte. Iohannis trebuia sa se bata pentru o intalnire cu presedintele SUA sau sa ramana la New York, in cadrul reuniunii ONU, si eventual sa viziteze comunitatile de romani din SUA”, a scris jurnalistul.

Citeste si Cum a reusit Familia Iohannis sa plictiseasca romanii din New York

Despre intalnire presedintelui cu mediul de afaceri, Mircea Marian sustine ca si acestea au ramas in zona banalului.

„Iohannis vorbeste bine engleza, si-a inceput bine discursul – degajat, glumind in stilul sau – dar dupa un minut si-a pierdut suflul, a trecut la materialul scris pe care-l avea in fata si nu a mai spus nimic. De exemplu, presedintele Romaniei le-a vorbit investitorilor americani despre faptul ca „s-au pus bazele elaborarii unui ghid de bune practici pentru a preveni actele de coruptie la nivel de societati economice”, in conditiile in care in SUA exista, din 1977, asa numitul „Foreign Corrupt Practices Act”, care prevede pedepse dure pentru companiile americane care ofera mita peste hotare. Nu a existat nici o intalnire bilaterala – cel putin nu s-a comunicat nimic oficial – cu vreo companie importanta din SUA dornica sa investeasca in Romania. Pe scurt, nimic concret”, a mai scris jurnalistul.

Citeste si Victor Ponta, ironic la adresa lui Iohannis: Ati vazut ce puternic e? A batut cu pumnul in masa si

Mircea Marian mai adauga ca din fotografiile aparute in presa romaneasca cu privire la aceasta vizita in SUA “se construieste o imagine care pare sa acrediteze ideea ca Presedintele Romaniei s-a dus in SUA ca sa o insoteasca pe Carmen Iohannis.”

Citeste si Klaus Iohannis il ataca pe Ponta: ” Acest prim-ministru nu va participa niciodata la

Citeste si Predoiu se roaga de bucuresteni sa vina la mitingul PNL

Citeste si Victor Ponta, anunt important pe Facebook. Iata cu ce se mai lauda

Citeste si Catalin Predoiu si Emil Boc ajung in instanta chemati de Udrea

Citeste si Bani cu miros penal incasati de Iohannis. Procurorii DNA verifica dosarul averii familiei

Comentarii
Adauga un comentariu