Curiozitati

Vizita Papei Francisc in Romania: Linie subterana, construita in timp record si in conditii meteo nefavorabile, la Sumuleu Ciuc

Publicat: 21 mai 2019
9

Compania de distributie a energiei electrice Electrica a construit la Sumuleu Ciuc, in Harghita, o linie electrica subterana de tensiune medie cu o lungime de circa 1.000 de metri, in vederea venirii Papei Francisc, investitia fiind de 1,5 milioane lei.

„Am construit o linie de medie tensiune si am montat un post de transformare in doua saptamani. Practic se construia in 3-4 luni. S-a lucrat zi si noapte, indiferent daca a plouat sau nu”, spune Corina Popescu, director general Electrica.

Lucrarea a fost efectuata in cursul lunii mai si aproape jumatate din lungimea de circa 1.000 metri a liniei a fost sapata in stanca, de cele mai multe ori in conditii meteo nefavorabile.

Papa Francisc va tine o slujba la Bazilica Sfanta Maria, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din Romania, iar potrivit reprezentantilor Electrica in aceasta zona exista doar o instalatie de mica tensiune, care nu putea asigura energie electrica pentru intreg eveninmentul.

Papa Francisc se va afla in Romania din 31 mai 2019 si pana pe 2 iunie 2019 in cadrul unei vizite apostolice si va vizita orasele Bucuresti, Iasi, Blaj si sanctuarul de la Sumuleu Ciuc.

Adauga un comentariu