Actualitate

Vlad Voiculescu anunță că vaccinarea antigripală nu mai e condiționată de asigurare de sănătate – VIDEO

Publicat: 16 ian. 2021
Vlad Voiculescu în timpul unei conferințe de presă la Palatul Victoria
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat că orice persoană se poate vaccina antigripal, fie că are sau nu asigurare de sănătate.

„Orice persoană se poate vaccina antigripal, fie că are sau nu asigurare de sănătate“, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Joi, 14 ianuarie, Voiculescu afirma că a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

Bani în plus pentru cadrele medicale care muncesc în afara programului de lucru

Ministrul Sănătății a menționat că se vor acorda sporuri cadrelor medicale ca urmare a implicării lor în campania de imunizare.

„Cei care muncesc practic în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 lei pe oră dacă este vorba de medici şi cu 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute. A fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă pe care in cel mai scurt timp o veţi găsi în Monitorul Oficial”, a spus Vlad Voiculescu.

Plata se va face progresiv, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului

Ministrul Sănătății a anunțat cum vor fi plătiți medicii de familie care se vor ocupa de vaccinarea populației. Plata se va face progresiv, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice… Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum.

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează. Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre vaccinarea pe timp de noapte: „În acest moment nu se pune problema”

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, nu exclude posibilitatea ca românii să poată fi vaccinați și noaptea, așa cum se întâmplă în Israelul.

„Avem vaccinul și avem și măsurile de igienă și distanțare în acest moment. Testarea ne ajută să separăm apele și să ne protejăm. Mă aștept de la orice autoritate centrală sau locală să facă acest lucru.

În acest moment nu se pune problema să vaccinăm noaptea. Dacă o să avem această posibilitate e esențial să vaccinăm și pe timpul nopții. Da, dacă va trebui cred că se poate pune problema și așa.

Acum suntem în perioada a doua de vaccinare. Pot să spun că nu totul decurge perfect și am învățat destule”, a spus ministrul Sănățății

Adauga un comentariu