Actualitate

Vlad Voiculescu neagă tensiunile dintre el și premierul Florin Cîțu: „E normal să ai opinii diferite“

Publicat: 20 ian. 2021
Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, neagă că ar exista niște tensiuni între el și premierul Florin Cîțu. Vlad Voiculescu spune că nu există „absolut nicio tensiune” între el și premierul Florin Cîțu.

„Nu există absolut nicio tensiune, există discuții și există un grup de oameni care au încredere unii în alții și care discută cât se poate de deschis despre probleme și există probleme. Problemele sunt abordate, la fel ca într-o redacție, de o echipă de oameni care vor să ducă lucrurile mai departe și din ce în ce mai bine“, a încercat să explice Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Valeriu Gheorghiță este cel care a pus pe picioare această echipă“

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar intenționa înlocuirea coordonatorului Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Sănătății a negat și existența vreunui conflict cu Valeriu Gheorghiță.

„Valeriu Gheorghiță este cel care a pus pe picioare această echipă“, s-a limitat să spună Vlad Voiculescu.

În schimb, Florin Cîțu i-a transmis lui Vlad Voiculescu faptul că acesta nu are nici o atribuție privind înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță de la coordonarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), comitetul fiind în subordinea premierului.

„Nu am auzit de aşa ceva şi ştiţi foarte bine că, în primul rând, CNCAV este în subordinea premierului, deci la mine nu a ajuns aşa ceva. Eu am văzut discuţii, discuţii foarte importante, de unde au ieşit comunicate şi soluţii. Acum, că oamenii discută şi mai au şi opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când încerci să faci un lucru bun. Eu am spus întotdeauna, dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuţie domnul ministru al Sănătăţii dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă. Deci, lucrurile sunt separate clar, nu are nicio legătură aici”, a declarat Florin Cîţu.

Nici Valeriu Gheorghiță nu a recunoscut confilctul cu Vlad Voiculescu

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, a spus că nu există tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, fiind vorba doar despre „discuții punctuale”.

„În general sunt o persoană care nu am tensiuni cu nimeni şi nici nu fac ameninţări, deci nu este cazul. Sunt discuţii punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătăţirea activităţii strict din punct de vedere tehnic pentru campania de vaccinare.(…) Între mine şi domnul Vlad Voiculescu, domnul ministru, nu există tensiuni”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel care a decis ca Valeriu Gheorghiță să fie doctorul care conduce operațiunea la nivel național.

Valeriu Gheorghiță ar fi fost înștiințat, prin diferite surse, că deciziile esențiale din campania de vaccinare vor fi preluate de oamenii lui Vlad Voiculescu de la minister. Persoana vizată atât de Vlad Voiculescu, cât și de grupul USR Plus să preia campania de vaccinare ar fi Ștefan Voinea, omul de încredere al noului ministru al Sănătății.

Surse politice au declarat că Valeriu Gheorghiţă a ameninţat cu demisia dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările la CNCAV.

Comentarii
  • Le place sa spuna ca este o lupta de idei,numai ca ideile nu exista,doar cine inlocuieste anumite persoane.Fiecare vrea sa puna din partidul sau,asta e ideea….Niste idioti,nu vreau sa jignesc,dar n-am cuvinte…

Adauga un comentariu