Actualitate

Vlad Voiculescu „rade“ tot în Ministerul Sănătăţii: Cine urmează să fie dat afară

Publicat: 20 ian. 2021
Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu este decis „să radă“ tot în Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane urmând a fi date afară. Cu demiteri se vor allege atât angajați din minister cât și şefii din instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii.

Dintre vechii numiți se pare că va râmâne doar Andrei Baciu, cel care se ocupă şi de coordonarea procesului de vaccinare din cadrul instituţiei în prezent.

„Vor exista schimbări peste tot, începând de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, unde va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din Sănătate, fără excepţie”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, hotărât să dea afară toți oamenii aduși în timpul lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății pare decis să schimbe totul din temelii. Pentru asta, Vlad Voiculescu le-a cerut celor care vor să vină alături de el să-şi trimită CV-urile la Ministerul Sănătăţii.

Singurele persoane care par a scăpa de „curățenia“ anunțată de Vlad Voiculescu și care vor rămâne în echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii sunt Andreea Moldovan, primul secretar de stat numit de Voiculescu, şi Andrei Baciu, secretar de stat liberal care are sprijinul partidului pentru a continua.

Surse politice susţin că una din primele persoane din conducerea ministerului care va fi înlocuită este Nicoleta Rusu, secretar general, numită de Nelu Tătaru, care oricum are un mandat temporar pentru ocuparea acestei funcţii (până în aprilie), dar care va fi eliberată din această poziţie mai devreme. Vlad Voiculescu deja a anunţat că actuala şefă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, are zilele numărate. Numită în funcţie în vremea când la Sănătate era Victor Costache, Cojan va fi înlocuită de Adrian Gheorghe, expert în politici de sănătate. De asemenea, surse politice susţin că şefa Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Cristina Racoceanu, e pe lista neagră pentru primele demiteri. Racoceanu fusese numită în funcţie în octombrie.

A vrut să scape și de Valeriu Gheorghiță

Schimbările de la nivelul Ministerului Sănătăţii, acolo unde a fost numit Vlad Voiculescu, au dus la modificarea relaţiei între această instituţie şi Valeriu Gheorghiţă. Acesta din urmă a fost numit în noiembrie în fruntea CNCAV, adică când liberalii erau singuri la guvernare, anunţul fiind făcut de preşedintele Klaus Iohannis.

Raportarea actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii faţă de CNCAV, care este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, pare să se schimbe la 180 de grade.

Florin Cîțu a intervenit în cazul lui Valeriu Gheorghiță: „Nu are nicio atribuție Vlad Voiculescu în acest caz!“

Premierul Florin Cîțu i-a transmis lui Vlad Voiculescu faptul că acesta nu are nicio atribuție privind înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță de la coordonarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), comitetul fiind în subordinea premierului.

„Nu am auzit de aşa ceva şi ştiţi foarte bine că, în primul rând, CNCAV este în subordinea premierului, deci la mine nu a ajuns aşa ceva. Eu am văzut discuţii, discuţii foarte importante, de unde au ieşit comunicate şi soluţii. Acum, că oamenii discută şi mai au şi opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când încerci să faci un lucru bun. Eu am spus întotdeauna, dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuţie domnul ministru al Sănătăţii dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă. Deci, lucrurile sunt separate clar, nu are nicio legătură aici”, a declarat Florin Cîţu.

Adauga un comentariu