Razboi în Ucraina

Vladimir Putin a decis ca Aleksandr Dvornikov să conducă războiul din Ucraina

Publicat: 11 apr. 2022
Aleksandr Dvornikov in uniforma
Obiectivul lui Aleksandr Dvornikov este de a câștiga măcar un teritoriu în Donbas, cu care Vladimir Putin să iasă în față și să-l prezinte ca pe o victorie

Vladimir Putin a decis ca Aleksandr Dvornikov să conducă războiul din Ucraina. Experiența căpătată de general în Siria l-a făcut pe șeful statului să ia aceasta hotărâre. Rusia nu a reușit să pună stăpânire pe Kiev, iar acest lucru l-a îngrijorat enorm pe liderul de la Kremlin.

Cine este Aleksandr Dvornikov

Aleksandr Dvornikov este un general cu un palmares “sălbatic” după cum susține Sir Roderic Lyne, fostul ambasador al Marii Britanii în Rusia. Obiectivul acestuia este de a câștiga măcar un teritoriu în Donbas, cu care Vladimir Putin să iasă în față și să-l prezinte ca pe o victorie.

“Rusia recunoaște că lucrurile merg extrem de prost și că trebuie să facă ceva diferit”, a mai comentat Sir Roderic Lyne, după numirea lui Aleksandr Dvornikov.

Aleksandr Dvornikov are mare experiență pe câmpul de luptă și va asigura coordonarea optimă pentru asaltul care se planifică în regiunea Donbas. Totodată, sunt de așteptat mai multe atrocități.

În vârstă de 60 de ani, Aleksandr Dvornikov a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce liderul de la Kremlin a trimis soldați acolo, în septembrie 2015, pentru a susține guvernul președintelui Bashar al-Assad.

Aleksandr Dvornikov a primit de la Vladimir Putin titlul de Erou al Federației Ruse

Pentru felul în care a gestionat operațiunile militare din Siria,  Vladimir Putin l-a decorat pe Aleksandr Dvornikov. În septembrie 2016, acesta a fost numit comandant al Districtului Militar de Sud, iar în 2020 a fost ridicat la rândul de general de armată.

Generalul Aleksandr Dvornikov este adeptul tacticii “pământului pârjolit”. Cu el la comandă, armata rusă a bombardat cartiere civile din Siria, cu scopul de a-i lichida pe rebelii care au vrut să-l înlăture de la putere pe Bashar al-Assad.

“Bashar al-Assad nu este singurul care trebuie tras la răspundere pentru uciderea civililor în Siria – și generalul rus ar trebui să fie tras la răspundere”, a declarat Rami Abdulrahman, șeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație a opoziției siriene cu sediul în Marea Britanie.

“Era un comandant adevărat, foarte serios, mândru de armata rusă și de istoria sa militară. Nu prea dormea, dar petrecea ore în șir făcând exerciții fizice. Este foarte organizat, cu o memorie bună”, a declarat pentru NYT, sub protecția anonimatului, un comandant dintr-o miliție creștină siriană.

Se crede că Aleksandr Dvornikov s-ar afla în spatele atacului de acum câteva zile din gara Kramatorsk, care s-a soldat cu dramaticul număr de cel puțin 52 de morți.
Comentarii
 • Problema mare mare de tot este a poporului care sufera si trebuie sasi paraseasca casele ca presedintii au gargauni in cap si de bine turba ca canii

 • Doamne câți idioți in preajma!Puneti dracului mâna și plătiți va facturile și luați va biciclete boilor mâncători s de kk și cunoscători de orice . D aia sunteți înveninați și vb aiurea p aici de săraci și prostiri de bunăstarea de 33 de ani încoace!

 • La ce folosește un limbaj de mahala? E mai util un comentariu pertinent, documentat, intelectual, din care tineretul să învețe. Românul se pricepe la toate, dar 7o% dintre noi suntem analfabeți funcțional. Ne cumpărăm diplome, ne place sa ne vedem/auzim la tv, iar invitații la emisiuni fac multe greșeli de exprimare…Vai de mama noastră!

 • Rușine pentru cei ce vorbesc de acum 33 de ani după ce ați dat Rominiea la fer vechi și ați sărăcit poporul Român acuma vorbiți Rusine

 • Toți criminalii care au produs/produc genocidul și distrugerile din Ukraina trebuie să fie chinuiți la limita morții, cel puțin tot atâta cât susțin războiul. Ar fi comod pt ei ca să fie condamnați la moarte. Apoi condamnați la închisoare grea până la sfărșitul zilelor lor. Confiscate averile din care sa se plătească reconstructia Ukrainei. Rusia va trebui să plătească în solidar cu criminalii. Faptul că i-a fost frică să iasă în stradă nu-l (poporul rus) absolvă de vina de a nu-și opri conducătorii criminali. Dacă ar fi ieșit cu milioanele în stradă în marile orașe rusești, sigur ar fi oprit nenorocirea.

 • In Ucraina rușii se bat cu pușcașii marini americani cu legiunea franceza trupele de elită georgiene mercenarii englezi soldați din Australia chiar și români …sper că rușii sa le dea o lecție binemeritata acestor mercenari…

 • Codrea, e usor sa vorbesti in favoarea criminalilor de război rusi dar… SĂ NU DEA DUMNEZEU SA FI IN SITUATIA POPORULUI UCRAINEAN!!!…
  dar fiind de cealaltă parte sinistră, a „baricadei” , îți este usor sa debitezi tîmpenii….

 • Rusia trebuie sa dispara de pe fața pămăntului. Si admiratorii ei la fel. Morții mamii lor !’ La toti cei care țin cu Rusia, familia lor sa aiba soarta ucrainienilor morti in explozii. Miarte rusilor criminali, moarte rusilor bețivi, moarte rusilor violatori. Moarte rusilor jegosi.

 • Jos cu criminalul Putin cu toate fiarele lui rus împuțit mai un pic și 2023 te ia Satana de pe fata pamîntului osa mori în buncăr rus împuțit ardatear focus de criminal.

 • PUTIN NEBUN FARA CREIER ,CE DUCI CU TINE IN MORMINT ,SUFERINTA OAMENILOR ATITA SINGE VARSAT ,ATITIA MORTI NEVINOVATI ,COPIII CE VINA AU AVUT SA MOARA ? OM ZAPACIT FARA JUDECATA !…

Adauga un comentariu