National

Vladimir Putin a semnat DECRETUL prin care recunoaste INDEPENDENTA Crimeei

Publicat: 17 mart. 2014
1

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul privind recunoasterea independentei peninsulei separatiste ucrainene Crimeea, a anuntat presedintia rusa, informeaza AFP, citatata de Agerpres.

Citeste si Traian Basescu: Rusia creeaza conflicte pentru ca Vladimir Putin vrea sa reconstruiasca URSS

Rusia, „tinand seama de vointa populatiei din Crimeea exprimata in cadrul referendumului din 16 martie 2014″, a decis sa „recunoasca Republica Crimeea ca stat suveran si independent, in care orasul Sevastopol are un statut special”, se mentioneaza in textul decretului publicat de Kremlin.

Citeste si OBAMA: Rusia va fi izolata diplomatic. IANUKOVICI, sanctionat de SUA

Parlamentul Crimeei (Consiliul Suprem) a proclamat luni independenta peninsulei fata de Ucraina si a cerut alipirea sa la Rusia, in baza rezultatelor referendumului desfasurat duminica, la care 96,7% din alegatori au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia.

Citeste si Romania NU recunoaste REFERENDUMUL din Crimeea. Basescu: Este ILEGAL
Comentarii
  • Dar cand,prin anii 1950-1952 Hrusciov,Secretarul general al URSS,a „donat”peninsula Crimeea Ucrainei(aceasta peninsula fiind teritoriu rusesc),a intrebat pe cineva,pe rusii care locuiau acolo?Nu! Acum au fost intrebati,prin referendum,daca vor sa revina la patria muma.Oicum,acest referendum pe care unii il considera nelegal,este cu mult mai legal decat cedarea peninsulei printr-o simpla vointa a unui om,fie el si Hrusciov.Ii tot plangem pe ucrainieni,care ne sunt vecini,dar prieteni nici vorba.Ba chiar dimpotriva,dusmani de sunt.Eu cred ca mai mult decat vorbe si amenintari voalate impotriva Rusiei,din partea com.internationale,nu vor fi.Caci toti au nevoie de gazele din Rusia,deocamdata.Dar este si foarte posibil ca de aici sa porneasca si un razboi.

  • Revin: Cand Ucraina ne-a rapit Bucovina de nord si Transcarpatia,a intrebat pe cineva? Nu! Asa a vrut asa a facut.Ori Insula Serpilor…A cerut sa se faca vreun referendum,chiar contestat de unii ca fiind nelegal? Nu! Atunci de ce sa-i plangem? Eu cred ca e bine ca peninsula Crimeea va merge acolo de unde a fost rupta.Poate,cine stie,precedentul creat sa ne fie si noua de folos!

  • Val, cam ai dreptate, politicienii nostri nu recunosc propriul referendum, cel cu 300 de parlamentari sau deputati dracu ce or mai fi ei, daramite alte referendumuri, ai nostri nu respecta deloc opinia publica.Fereasca Dumnezeu la faza cu moldovenii de peste prut, cum vor ai nostri ca ei sa aiba libera trecere in Romania fara viza; se va umple tara noastra de criminalii moldoveni, vor intra si vor iesi dupa bunu lor plac.

  • Basescu zice ca Romania nu recunoaste referendumul din Crimeea, au fost intrebati toti romanii daca recunosc sau nu ? Baga o tara intreaga in kkt, ar trebui sa se consulte cu romanii de rand, ca pe ei ii reprezinta Basescu, nu pe f.m.i. sau u.e.Daca nu stie parerea romanilor, sa taca acolo in banca lui.

Adauga un comentariu