Actualitate

Vladimir Putin, bucuros de implicarea Turciei în problema cerealelor. Liderul de la Kremlin i-a mulţumit lui Erdogan

Publicat: 05 aug. 2022
Vladimir Putin și Erdogan
Vladimir Putin, bucuros de implicarea Turciei în problema cerealelor. Liderul de la Kremlin i-a mulţumit lui Erdogan

Liderul de la Kremlin i-a mulţumit preşedintelui turc pentru eforturile sale care au permis obţinerea unui acord între Moscova şi Ucraina privind livrările de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

„Graţie participării dvs directe şi medierii secretariatului ONU, problema legată de livrările de cerealele ucrainene provenind din porturi de la Marea Neagră a fost soluţionată. Livrările au început deja şi aş vrea să vă mulţumesc”, a spus Putin.

Vladimir Putin: „Sper că vom putea semna un memorandum privind întărirea legăturilor”

El a subliniat, de asemenea, că parternerii europeni ar trebui să fie recunoscători Turciei, deoarece asigură tranzitul neîntrerupt al gazului rusesc. În același timp, liderul de la Kremlin a spus că vrea să semneze un acord privind întărirea legăturilor economice şi comerciale dintre rusia și Turcia.

„Partenerii europeni trebuie să fie recunoscători faţă de Turcia pentru că ea asigură tranzitul neîntrerupt al gazului rusesc”, a spus preşedintele rus.

„Sper că vom putea semna astăzi un memorandum privind întărirea legăturilor noastre economice şi comerciale”, a spus Putin, conform declaraţiilor transmise de televiziunea rusă.

Ergodan speră că întâlnirea va deschide o nouă „pagină în relaţiile lor”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că întâlnirea sa de vineri, de la Soci, cu omologul său rus Vladimir Putin va deschide o nouă „pagină în relaţiile lor”.

Recep Tayyip Erdogan a spus că va discuta cu omologul său rus în special despre evoluţiile din Siria, unde Turcia vrea să lanseze o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde pe care le consideră asociate Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Să discutăm cu acest prilej evoluţiile din Siria va permite detensionarea regiunii. Solidaritatea noastră în lupta împotriva terorismului este foarte importantă”, a subliniat Erdogan.
Adauga un comentariu