International

Vladimir Putin cel superstiţios. De ce nu mai vrea preşedintele rus să audă de „Maestrul și Margareta” și de Bulgakov

Publicat: 07 iun. 2022
Vladimir Putin facandu-si cruce
Preşedintele rus Vladimir Putin pare să ascundă multe laturi ale sale, printre care şi una superstiţioasă

Puțini sunt cei care știu că romanul „Maestrul și Margareta”, scris de scriitorul de origine ucrainenă Mihail Bulgakov, este principala superstiție a preşedintelui rus, Vladimir Putin.

De asemenea, temerile lui Vladimir Putin de a nu fi ucis l-au făcut să se izoleze din ce în ce mai tare, atât de realitate cât și de persoanele din jurul său.

Vladimir Putin cel superstiţios

Preşedintele rus Vladimir Putin pare să ascundă multe laturi ale sale, printre care şi una superstiţioasă. Dictatorul de la Kremlin pare să se ferească de opera scriitorului ucrainean Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margareta”.

” – De aici mă duc pe acasă, în strada Sadovaia, apoi voi prezida o ședință la zece seara, la Massolit.

– Nu, asta n-o să se întâmple în niciun caz!, rosti străinul cu o neclintiă convingere.

– De ce, mă rog?

– Pentru că… Annușka a și cumpărat uleiul de floarea-soarelui, și nu numai că l-a cumpărat, dar l-a și vărsat. Așa că ședința nu va mai avea loc.” (fragment din „Maestrul și Margareta” – Mihail Bulgakov)

Susrsele spun că pe vremea când se ocupa de firmele străine și de mafioții din Sankt Petersburg, chiar înainte să fie chemat la Moscova, Vladimir Putin își petrecea timpul liber într-o dacha pe care o construise încă din anii ’80, la nici o oră de tumultuosul Sankt Petersburg, la nici o oră de Moscova.

Aflat acolo, într-o seară, Vladimir Putin citea „Maestrul și Margareta”. Se spune că ar fi lăsat cartea și a intrat în saună când deodată a auzit un zgomot straniu, iar în clipa imediat următoare sauna a fost cuprinsă de flăcări.

Vladimir Putin ar fi supraviețuit la cinci tentative de asasinat

Se pare că acesta ar fi principalul motiv pentru care Vladimir Puin ar fi angajat o echipă de lunetiști care îl urmează acum peste tot și care are datoria să împuște pe oricine ar putea reprezenta un pericol pentru liderului rus.

Cu atât mai mult, Vladimir Putin are și o echipă care degustă mâncarea înainte ca acesta să mănânce, că nu cumva alimentele să fie otrăvite.

Conform presei internaționale, Vladimir Putin a supraviețuit până în acest moment la cinci încercări de asasinat. Cea mai recentă se pare că ar fi avut loc acum două luni, după invadarea Ucrainei. Reprezentanții Caucazului ar fi încercat să îl ucidă atunci pe liderul rus. Informația în cauză a fost furnizată opiniei publice internaționale de către Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete ale Ucrainei. Deocamdată această informație nu a fost însă confirmată de către Kremlin.

În anul 2017, în documentarul realizat de regizorul american Oliver Stone, cu interviurile lui Vladimir Putin, liderul rus declara un lucru extrem de important și anume că a supraviețuit la patru tentative de asasinat și că este în viață doar datorită faptului că se ocupă personal de paza și siguranța sa.

Totodată, se pare că după invadarea Ucrainei teama de a nu fi ucis a crescut semnificativ în cazul lui Vladimir Putin, de aceea a înăsprit foarte mult paza și siguranța. Bineînţeles că această teamă a lui Vladimir Putin de a nu fi ucis l-a făcut să se izoleze din ce în ce mai tare, atât de realitate cât și de persoanele din jurul său.

Probabil din această cauză și este Vladimir Putin superstițios acum, de vreme ce nu mai  vrea să audă de „Maestrul și Margareta” și de Bulgakov.
Adauga un comentariu