International

Vladimir Putin, despre discuția cu președintele SUA, Joe Biden: „Nu a existat ostilitate” – VIDEO

Publicat: 16 iun. 2021
Vladimir Putin ține o conferință
Vladimir Vladimirovici Putin este un om politic rus, fost membru PCUS. În prezent ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva, a fost „foarte constructivă”, anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

El a declarat că ambele părţi au convenit în legătură cu revenirea diplomaţilor expulzați de fiecare dintre ţări.

„Discuţiile au fost foarte constructive, nu a existat ostilitate, ambele părţi au manifestat dorinţa de a se înţelege”, a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată după summit.

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joseph Biden, ca ambasaoprii celor două ţări să fie retrimişi la post. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Rusia şi Statele Unite vor iniţia negocieri în domeniul securităţii cibernetice, a precizat Vladimir Putin. „Ambele părţi trebuie să asume anumite obligaţii în acest domeniu”, a subliniat Vladimir Putin.

Putin a mai afirmat că au discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la NATO.

„Credem că spaţiul cibernetic este extraordinar de important pentru ambele ţări”, a subliniat Vladimir Putin.

Întrebat despre cazul disidentului Aleksei Navalnîi, Vladimir Putin l-a acuzat pe opozant de încălcarea în mod repetat a legilor. „Această persoană ştia că încălca legile existente în Rusia şi este un recidivist. Ştia foarte bine că era dat în urmărire, dar a revenit în Rusia în mod deliberat pentru a fi arestat. A făcut ce a vrut”, a spus Putin.

Incident în timpul conferinței de presă a lui Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut o conferință de unul singur, după întâlnirea cu Joe Biden, de la Geneva, din Elveția. După ce omologul său american a refuzat să îl însoțească, Putin a mers singur în în fața jurnaliștilor acreditați la eveniment.

Însă, o cască i-a jucat feste lui Putin. Chiar la ultima întrebare, președintele rus nu a mai putut auzi ce îl întreba o jurnalistă din Canada. Așa că a fost nevoit să ceară o altă cască, pentru a auzi traducerea.

Adauga un comentariu