International

Vladimir Putin, mesaj pentru rusi: Greul a trecut!

Publicat: 28 apr. 2015
1

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, marti, ca economia tarii sale a depasit cele mai grave efecte ale declinului sau, chiar daca pare ca se indreapta catre o recesiune profunda.

In comentariile sale facute marti, citate de Ria Novosti si preluate de The New York Times, liderul de la Kremlin spune ca economia Rusiei a trecut de „varful stresului” si ca s-a stabilizat, dupa o scadere dramatica a valorii rublei, anul trecut.

Citeste si Rusii vor sa anuleze Uniunea Europeana? Ce rol are Uniunea Economica Eurasiatica

Vladimir Putin a cautat astfel sa minimalizeze discutiile referitoare la o criza, preferand in schimb sa faca referire la „anumite greutati„. Presedintele rus a insistat ca „este deja clar ca nu exista nicio prabusire si ca nu va fi una”.

Potrivit Bancii Mondiale, economia Rusiei va regresa cu 3,8 la suta in acest an si cu 0,3 la suta, anul viitor, avand de suferit din cauza unei slabe cereri a investitiilor, a sanctiunilor si a pretului scazut al petrolului.

Citeste si Vladimir Putin: Sanctiunile aplicate de UE si SUA, o incercare de a opri dezvoltarea Rusiei
Comentarii
  • Putin vrea sa arunce pisica moarta in ograda CE si SUA.Dar ,de fapt,el este singurul vinovat de criza creata tarii sale,cat si pericolului unui razboi.El vrea sa-i faca pe europeni sa joace cazaciocul,amenintanu-i cu gazele.Surse de gaze se mai gasesc,ori alte surse alternative,asa ca rusii cu Putin in frunte sa-si bea gazele.Astfel au cam ramas fara bani.

    • Cand platim factura la gaz, importurile sunt de vina(Putin), cand vrem sa ne laudam, spunem ca avem suficiente resurse.De ce daca suntem asa se puternici avem cel mai scump gaz?
      Persoanele fizice din Romania platesc 400 $/mia mc pe cand rusi 150 $. ce sa mai vorbim de salariul mediu.Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

Adauga un comentariu