International

Vladimir Putin, planuri mari pentru Uniunea Economica Eurasiatica

Publicat: 20 mart. 2015
1

Presedintele rus Vladimir Putin a indemnat vineri la crearea unei uniuni monetare a aliatilor din cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, un mijloc, in opinia sa, de a reduce consecintele negative ale crizei economice ruse pentru aceste tari.

‘Credem ca a venit timpul sa discutam oportunitatile de a forma o uniune monetara‘, a anuntat presedintele rus, in timpul summitului trilateral cu omologii sai kazah si belarus, la Astana. Uniunea Economica Eurasiatica numara — in afara de Rusia Belarus, Kazahstan si Armenia.

Citeste si Perioada critica a crizei din Rusia a trecut. Vezi cine sustine asta

‘Daca lucram mana in mana, va fi mai usor sa reactionam la amenintarile financiare si economice exterioare si sa protejam piata noastra comuna’, a adaugat Vladimir Putin.

Relatiile politice si economice dintre Rusia si cele doua tari fondatoare ale Uniunii Economice Eurasiatice, Belarus si Kazahstan, au fost fragilizate de urmarile sanctiunilor impuse de Occident la adresa Rusiei, pentru presupusul sau rol in criza ucraineana.

Citeste si Iata cine sunt cei mai mari EXPORTATORI de ARMAMENT din lume

‘Uniunea noastra a fost confruntata cu incercari majore’, a estimat la randul sau presedintele kazah Nursultan Nazarbaev, inainte de a face apel la o cooperare mai stransa.

Uniunea Economica Eurasiatica este un proiect drag presedintelui rus, care incearca sa restaureze influenta Moscovei in fostele republici, dar care va trebui sa se multumeasca fara participarea Ucrainei.

Adauga un comentariu