International

Vladimir Putin propune crearea unui spatiu economic comun cu UE

Publicat: 26 aug. 2014
1

Rusia se pronunta pentru intarirea cooperarii intre Uniunea Europeana si Comunitatea economica eurasiatica si propune crearea unui spatiu economic comun intre cele doua entitati, a declarat presedintele rus Vladimir Putin la reuniunea de marti de la Minsk, ce are loc pe fondul escaladarii conflictului din estul separatist al Ucrainei.

Citeste si SFIDARE. Putin mai trimite un convoi in Ucraina

‘Facem apel la intarirea cooperarii intre UE si Comunitatea economica eurasiatica, la identificarea mijloacelor necesare care sa permita conjugarea celor doua procese de integrare’, a declarat Vladimir Putin la summitul inedit din capitala belarusa la care participa liderii statele Uniunii Vamale (Rusia, Belarus, Kazahstan), presedintele ucrainean Petro Porosenko si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Citeste si Ice Bucket Challenge. Vladimir Putin vine cu reguli halucinante – VIDEO

Seful statului rus si-a manifestat speranta ca toti participantii la intalnirea de la Minsk vor fi de acord cu obiectivul strategic constand in crearea unui spatiu economic comun de la Lisabona la Vladivostok.

‘Suntem gata sa examinam orice propunere care va lua in considerare interesele reciproce’, a subliniat presedintele Putin.

Citeste si Anuntul lui Vladimir Putin, dupa ce convoiul rus a intrat in Ucraina fara acordul autoritatilor

Sursa: rtv.net

Adauga un comentariu