International

Vladimir Putin reactioneaza dupa ce UEFA a descalificat Rusia cu suspendare de la EURO 2016

Publicat: 17 iun. 2016
1

Vladimir Putin a oferit prima reactie dupa ce UEFA a decis sa descalifice Rusia cu suspendare din cauza violentelor in care au fost implicati fanii din aceasta tara.

Presedintele Rusiei a cerut UEFA un tratament egal, sugerand astfel ca si Anglia ar trebui pedepsita, intrucat si fanii din aceasta tara au fost implicati in batai cu cei rusi.

De asemenea, Putin a mentionat ca nu crede ca rusii au fost cei care au sarit la bataie, deoarece erau in inferioritate numerica.

„In acest moment se disputa EURO 2016, dar oamenii acorda o mai mare atentie batailor dintre suporteri. Regret sa spun asta, regret sa spun ca oamenii acorda o mare importanta luptelor dintre fani. Cred insa ca trebuie sa-i tratam pe huligani in aceeasi masura. Trebuie tratati in mod egal, indiferent de tara! Eu chiar nu stiu cum 200 de rusi pot bate cateva mii de britanici!”, a spus Vladimir Putin, citat de Daily Mail.

UEFA a anuntat, marti, ca Rusia a fost descalificata cu suspendare de la EURO 2016. Acest lucru inseamna ca la cel mai mic incident provocat de fanii rusi pe stadion echipa va fi exclusa de la EURO 2016.

De asemenea, federatia rusa va fi nevoita sa plateasca si o amenda in valoare de 150 de mii de euro.

Decizia UEFA vine dupa ce fanii rusi au provocat incidente atat pe stadion la meciul cu Anglia, dar si in zilele ce au urmat. Rusii s-au remarcat in special prin bataile aplicate fanilor britanici, suparati ca acestia au huiduit imnul national inaintea confruntarii de sambata.

Adauga un comentariu