Magazin

Vladimir Putin: Rusia, pregatita pentru „caderea catastrofala” a pretului petrolului

Publicat: 14 nov. 2014

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri ca economia tarii sale este pregatita sa faca fata unei crize generate de o ‘cadere catastrofala’ a pretului petrolului pe piata mondiala, relateaza agentia EFE citand un interviu acordat de liderul de la Kremlin agentiei TASS inaintea summitului G20.

‘Da, (economia) este pregatita. Luam in calcul toate scenariile, inclusiv caderea catastrofala a preturilor hidrocarburilor, ceea ce este perfect posibil’, a raspuns Putin cand a fost intrebat despre cat de pregatita este Rusia in fata scaderii valorii exporturilor ca urmare a diminuarii continue a cotatiilor petrolului, unul din principalele sale produse la export.

Citeste si Pretul petrolului S-A PRABUSIT. A ajuns la un nivel istoric

Cat despre modul concret in care tara sa poate face fata diminuarii incasarilor din exportul de petrol, liderul de la Kremlin s-a referit la rezervele valutare acumulate de Rusia. El a spus ca in perioadele de criza se accentueaza dezechilibrele economice globale, situatie ce are efecte negative asupra economiilor emergente, dar a estimat ca rezervele valutare ale Rusiei o plaseaza intr-o situatie mai buna comparativ cu cea a altor tari.

Citeste si Americanii prabusesc pretul petrolului pentru a lovi in Rusia?

Cotatiile petrolului pe pietele internationale au scazut cu 25% fata de luna iunie, ajungand in prezent sub 80 de dolari barilul, fenomen ce se datoreaza cresterii productiei de petrol de sist in SUA, cererii scazute si aprecierii dolarului.loading...

Adauga un comentariu