International

Vladimir Putin se declara „pregatit sa mearga la Washington”: „Aceste intalniri cu Donald Trump sunt utile”

Publicat: 27 iul. 2018
1

Presedintele rus Vladimir Putin s-a declarat vineri 'pregatit sa mearga la Washington' pentru a se intalni cu omologul sau american Donald Trump si a spus ca l-a invitat pe liderul de la Casa Alba sa efectueze o vizita la Moscova, dupa o prima intalnire la varf ce a generat valuri de critici in SUA, informeaza France Presse.

'Suntem gata sa-l invitam pe presedintele Trump la Moscova, el are aceasta invitatie, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregatit sa ma duc la Washington', a declarat Putin intr-o conferinta de presa la Johannesburg in cadrul summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

'Dar, repet din nou, (numai) daca vor fi create acolo conditii corespunzatoare de lucru' (in SUA), a avertizat presedintele rus. Aceste intalniri cu Donald Trump sunt 'utile', a mai adaugat el.

Intre altele, Vladimir Putin l-a elogiat pe omologul sau american: 'Marea calitate a presedintelui Trump este ca el incearca sa-si indeplineasca promisiunile facute alegatorilor americani'.

La 16 iulie la Helsinki, presedintii rus si american, Vladimir Putin si Donald Trump, au afisat o rara unitate in cursul conferintei lor de presa comune, in special in privinta interferentei Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016, acuzatii respinse de Moscova.

Acest prim summit, mult asteptat, a provocat o furtuna in SUA, unde declaratiile presedintelui american au fost considerate prea conciliante fata de omologul sau rus.

Initial anuntat pentru toamna la Washington, viitorul summit Trump-Putin ar putea avea loc 'anul viitor', a anuntat miercuri Casa Alba.

Motivul invocat: ancheta privind ingerinta rusa in alegerile prezidentiale din 2016 in SUA si suspiciunea de complicitate intre echipa de campanie a candidatului Donald Trump si Kremlin – ancheta calificata drept o 'vanatoare de vrajitoare' de catre Casa Alba – trebuie mai intai sa fie incheiata pentru a nu afecta discutiile.

Comentarii
Adauga un comentariu