International

Vladimir Putin si oficialii rusi au transmis un mesaj dupa atentatul de la Paris

Publicat: 08 ian. 2015
1
Rusia are propria experienta in privinta atacurilor teroriste, pe fondul insurectiei islamice din zona Caucazului de Nord. In timp ce presedintele Putin a prezentat imediat condoleante celor afectati de atacul terorist de la Paris, alti oficiali si comentatori s-au grabit sa sublinieze ca ceea ce s-a intamplat in capitala Frantei nu are nicio legatura cu Rusia, scrie Mediafax.
“Tragedia de la Paris arata ca nu Rusia ameninta Europa si securitatea ei. Asta e o pacaleala”, scrie pe Twitter presedintele comitetului parlamentar rus pentru politica externa, Alexei Puscov. “Adevarata amenintare vine de la adeptii terorismului. Asta e realitatea”, continua el.
Oficialii de la Moscova s-au simtit mult timp ofensati de criticile Statelor Unite si ale mai multor tari europene fata de politica externa agresiva a Kremlinului, arata businessinsider.com. Statele Unite si Uniunea Europeana au aplicat in mai multe randuri sanctiuni Moscovei dupa anexarea Crimeei, in martie anul trecut si dupa implicarea in rebeliunea armata din estul Ucrainei.
Sursa: realitatea.net 
Adauga un comentariu