International

Vladimir Voronin: „L-am ascultat pe prim-ministrul roman Ponta cu toate ponturile lui si e o rusine”

Publicat: 22 oct. 2015
1

Includerea pe ordinea de zi a sedintei de joi a Parlamentului de la Chisinau a ratificarii Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Republica Moldova si Romania a trezit un schimb de replici intre mai multi deputati, relateaza agora.md.

„E un pozor (rusine – n.r.) national daca noi reparam institutia suprema a statului nostru din banii cuiva. L-am ascultat pe prim-ministrul roman Ponta cu toate ponturile lui si e o rusine”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Citeste si Valeriu Strelet: Impotriva Republicii Moldova se urzeste un complot

In replica, seful democratilor a tinut sa sublinieze ca aici nu ar fi vorba de aspecte politice, dar i-a acuzat pe liberal-democrati (care parasisera sala) ca au subminat aprobarea acestor acorduri.

Impotriva includerii subiectului pe ordinea de zi s-au pronuntat si socialistii.

„Ajunge atata romanizare si unionism! Noi nu sustinem includerea in ordinea de zi. Ajunge atatea credite externe! Cand o sa le intoarcem?”, a intrebat retoric liderul PSRM, Igor Dodon.

Citeste si Voronin ataca Romania la Bruxelles. Ce i-a scris presedintelui Parlamentului European

„Dodon leasina atunci cand aude de Romania”, a replicat democratul Dumitru Diacov.

Guvernul de la Bucuresti va acorda un imprumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova. Acordul a fost aprobat deja de Parlamentul Romaniei. Premierul Victor Ponta a atentionat insa ca Romania ar putea anula Acordul privind ajutorul rambursabil, daca in Republica Moldova nu se mentine o guvernare proeuropeana.

Citeste si Vladimir Voronin: Nu ne temem de rusi. Noua ne e teama ca romanii vor sa ne ocupe tara

Pana la urma, din cauza motiunii de cenzura depuse joi impotriva Guvernului de la Chisinau, ratificarea Acordului de imprumut cu Romania nu a mai intrat pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru ca sedinta s-a intrerupt.
Adauga un comentariu