Sport

Vladut Simionescu, medalie de argint la Grand Prix-ul de judo de la Haga! A luptat accidentat în finala

Publicat: 19 nov. 2018
1

Românul Vladut Simionescu a câstigat medalia de aur duminica, la Grand Prix-ul de judo de la Haga,la categoria +100 kg! Sportivul nostru a disputat finala pentru aur în Olanda, însa a fost învins de ucraineanul Yahiv Khammo.

Legitimat la CS Politehnica Iasi, unde e antrenat de Costel Naftica, Vladut Simionescu a avut si o problema de ordin medical în finala: în meciul din penultimul act s-a ales cu o accidentare la muschii pectorali si e suspect chiar de ruptura.

"Astazi (n.r. duminica) am obtinut medalia de argint la The Hague Grand Prix-Olanda. O sa spun ca, din pacate, doar argint, pentru ca desi mi-am dorit foarte mult medalia de aur si sa aud imnul pe podium, nu s-a putut din cauza faptului ca în semifinala am facut o întindere/ruptura la pectoral si mi-a fost foarte greu sa lupt pentru ca nu puteam sa îmi misc aproape deloc trunchiul, dar am încercat si am crezut în sansa mea. Din pacate, nu am reusit sa câstig si ultimul meci. Sunt multumit ca dupa doua locuri 5 la Grand Prix-uri anul acesta, a venit în sfârsit si medalia mult dorita si asteptata! Am reusit sa închei anul competitional cu bine si cu o urcare foarte buna în clasamentul mondial (de pe locul 38 am ajuns pe locul 25)!", a scris Vladut Simionescu, pe contul sau de Facebook.

În acest moment, Simionescu ocupa locul 25 în lume la categoria +100 kg si este al treilea cel mai bine clasat român în acest moment. România sta mai bine la feminin. Larisa Florian are cea mai buna clasare mondiala dintre sportivii nostri – locul 10 la 52 kg. Alexandra Pop este pe locul 22 la 48 kg. Pozitii bune au si Monica Ungureanu – locul 25 la 48 kg si Loredana Ohâi – locul 34 la 57 kg.

Adauga un comentariu