News Flash:

Volksbank, dialog cu clienţii

3 Septembrie 2010
1968 Vizualizari | 1 Comentarii
Volksbank inţelege faptul că, in actuala conjunctură a pieţei, mulţi clienţi işi pun semne de intrebare legate de aplicarea OUG 50. Probabil ca multe dintre aceste semne de intrebare sunt legate de temerile cu privire la modul in care aplicarea legii isi va gasi raspuns in propriile bugete de cheltuieli familiale.

In acest sens, intr-o oarecare masura, sunt de inteles punctele de vedere diferite legate de aplicarea in practica a acestei ordonante. Noi respectam acest lucru si propunem solutii care determina chiar o reducere a costurilor totale ale creditului, nicidecum o majorare a acestora, solutii care vor fi aduse la cunostinta clientilor in intervalul de timp precizat de ordonanta.

Mai mult decat atat, asa cum a fost comunicat si in mass-media, pe data de 31 august a.c. Volksbank a fost prima institutie financiara care s-a intalnit intr-un cadru oficial cu aproximativ 100 de reprezentanti ai clientilor, membrii ai un forum on-line, ascultandu-le doleantele si asigurandu-i de intreaga disponibilitate a bancii pentru a discuta si gasi solutiile optime.

Reiteram aceeasi disponibilitate inca o data, si comunicam clientilor nostri faptul ca doar utilizand calea unui dialog deschis si direct cu Banca putem gasi impreuna solutii, inclusiv de refinantare si restructurare, atunci cand este cazul.

Totodata, este foarte important pentru clientii nostri sa inteleaga ca in niciun caz obligatiile lor de plata nu vor creste dupa aceasta modificare, ci dimpotriva marea majoritate a clientilor va plati chiar mai putin decat inainte.” - declara Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei.

Principalele modificari ce urmeaza a fi aduse contractelor de credit in lumina OUG 50/2010 sunt urmatoarele:

* pentru creditele in privinta carora nu se aplica „dobanda fixa”, rata dobanzii curente se va calcula in functie de indici de referinta independenti (Euribor/Libor CHF/Robor), la care se adauga o marja fixa, marja ce se va determina prin scaderea din valoarea procentuala a ratei dobanzii, valabila la data de 21.06.2010, a valorii indicelui de referinta corespunzator, valabil la data de 21.06.2010;
* comisionul de rambursare anticipata se elimina din contractele cu dobanda variabila, in vreme ce pentru contractele cu „dobanda fixa” valoarea comisionului de rambursare anticipata va fi egal cu 1% din valoarea creditului rambursat in avans (in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si scadenta finala este mai mare de un an), respectiv cu 0,5% din valoarea creditului rambursat in avans (in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si scadenta finala nu este mai mare de un an);
* comisionul de risc, agreeat cu clientii prin semnarea conventiilor de credit, se va redenumi „comision de administrare credit”, urmand a fi datorat in continuare, conform perioadei mentionate in cuprinsul conventiei, in aceeasi valoare procentuala. Acest comision reprezinta costul pentru administrarea de catre Volksbank Romania a creditului din perspectiva riscurilor asumate de catre aceasta prin punerea la dispozitie a imprumutului.

Procesul de notificare a clientilor a inceput deja si are in vedere intregul portofoliu de credite al bancii. Banca isi invita clientii pana cel mai tarziu pe data de 17.09.2010, la sediul unitatii Volksbank unde acestia au incheiat contractul de credit, pentru a semna actul aditional corespunzator si pentru a primi noul grafic de rambursare, modificat astfel incat sa reflecte noile conditii contractuale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

marius  | #121522
mai teparilor de la aceasta cooperativa, nimeni nu va fi de acord cu transformarea comisionului de risc in comision de administrare si vi se vor face raspunsuri in scris in acest sens. TEPARILOR !!!!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029487 (s)